Record: Bitcoin stijgt 14% binnen half uur, 420 miljoen dollar aan short posities geliquideerd

Volgens de Glassnode CTO en oprichter, Rafael Schultze-Kraft, hebben handelaren op Binance binnen slechts tien minuten maar liefst 57 miljoen dollar aan shortposities in Bitcoin futures op Binance geliquideerd. Sindsdien is er voor 103 miljoen dollar ‘verloren’ op Binance. In totaal is er voor 420 miljoen dollar aan shorts geliquideerd, verspreid over verschillende beurzen.

Schultze-Kraft zei dat dit het resultaat was van ‘een enkel woord’, wat duidelijk hintte dat Elon Musk eerder vandaag ‘Bitcoin’ aan zijn Twitter-bioregel had toegevoegd. Dit nieuws domineert vandaag natuurlijk.

Snelle liquidaties

Kijken we naar de hele cryptomarkt, dan zijn er wel meer shorts geliquideerd. En de short-houders hebben niet de diepe zakken en het manipulatieve vermogen van de hedgefondsen die short gingen op GameStop. Volgens een grafiek van bybt, gedeeld door Bloqport, werd binnen één uur maar liefst voor 258 miljoen dollar aan short posities geliquideerd.

Verandering van spijs

De pomp veroorzaakte een verandering in de prijsontwikkeling voor bitcoin, die de afgelopen dagen dalende prijzen en een bearish sentiment had gekend. Het viel samen met een gigantische afloop van opties voor Bitcoin, een bedrag van miljarden dollars waarvan sommigen vreesden dat het neerwaartse druk op Bitcoin zou kunnen veroorzaken.

Hierdoor liet de bitcoin koers de hoogste stijging binnen een half uur ooit zien. De munt steeg met 14% in 30 minuten. Voor nieuwkomers, welkom in de bullmarkt.

Er zijn een aantal redenen aan te halen voor de snelle stijging van 14% in een half uur. Je zou het ook wel de perfecte storm kunnen noemen:

  • Het viel samen met het feit dat Elon Musk zijn bio veranderde in ‘Bitcoin’.
  • Sommigen zeggen dat het verstrijken van een record aantal opties de rally heeft aangewakkerd.
  • Deze rally is belangrijk omdat er veel bearish indicatoren waren. Miners verkochten, en whales stuurden Bitcoin naar beurzen en de instroom van stablecoins bleef achter.
  • Het 35.000 dollar niveau was de sleutel om te breken. De volgende target is 38.000 USD, wat een kritiek weerstandsgebied is.
  • Dogecoin zakt in elkaar na het overschrijden van 8 dollarcent, leidde er waarschijnlijk toe dat kapitaal terugvloeide naar bitcoin.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.