Categorieën: Bitcoin nieuwsKoers

Met vlag en wimpel boven de top van 2019: is 15.000 dollar volgend doel?

Het goede nieuws voor bitcoin blijft maar binnenstromen, en dat zie je ook aan de waarde. Bitcoin houdt namelijk nog steeds stand boven 13.000 dollar (11.013 euro). Gisteren schreven we dat bitcoin een correctie kan maken, maar in deze analyse kijken we naar het andere scenario. Kunnen we nog verder omhoog?

Bitcoin naar 15.000 dollar?

We beginnen deze analyse met de vier uurs-grafiek. Het lijkt er sterk op dat de bitcoin koers een bullish pennant vormt, en dat kan heel positief zijn voor de prijs. Pennant is Engels voor wimpel, deze koersformatie heeft dan ook wel iets weg van zo’n vlaggetje.

De formatie begint met de mast, dat is de eerste zwarte lijn op de grafiek hieronder. Daarna zie je de wimpel, de twee blauwe trendlijnen zoeken elkaar op. Het koersdoel is zo groot als de mast: in dit geval betekent dit dat bitcoin bij een uitbraak kan stijgen naar bijna 15.000 dollar (12.704 euro).

Boven de top van 2019

We zoomen nu uit naar dagniveau. Bitcoin is nog steeds meer waard dan 13.000 dollar (11.010 euro), en dat is erg positief. Vorig jaar lukte het namelijk niet om de dag boven 12.900 dollar (10.927 euro) af te sluiten. Als bitcoin boven deze prijs blijft, dan is dat een krachtig signaal voor de toekomst.

Hoogste weeksluiting sinds 2018

We zoomen nog verder uit, afgelopen week sloot bitcoin de week af op het hoogste punt sinds januari 2018. Toen eindigde bitcoin de week met een waarde van 13.660 dollar (11.564 euro), iets meer dan vijf procent hoger dan de huidige prijs.

Deze grafiek laat trouwens ook zien hoe snel het kan gaan. Toen bitcoin in december 2017 eenmaal door 13.000 dollar brak (11.008 euro), duurde het nog geen tien dagen voordat het de top bereikte van bijna 20.000 dollar (16.935 euro).

Soms helpt het om helemaal uit te zoomen

Nog verder uitzoomen, het kan allemaal! Dit is een heel bijzondere grafiek, elke candle stelt namelijk een jaar voor. Op deze logaritmische grafiek zie je hoe kort bitcoin eigenlijk nog maar bestaat. Maar het brengt ook in perspectief hoe dicht bitcoin is bij de hoogste waarde ooit.

De groene lijn stelt 13.790 dollar (11.676 euro) voor, een belangrijk niveau. Op deze prijs sloot bitcoin het jaar 2018 af, en dit was ook het hoogste punt van 2019. Bitcoin is daar nu wel erg dichtbij. Lukt het om hier uit te breken, dan liggen nieuwe hoogtepunten in het verschiet.

De rode lijn is de top van 2013 op 728 dollar (616 euro). Ook daar lukte het bitcoin pas in het derde jaar om door die top te breken. Zal de geschiedenis zich herhalen?

Wat kunnen we van bitcoin verwachten?

Sinds 21 oktober beweegt bitcoin zich in een ruime marge, tussen 12.700 dollar (10.754 euro) en 13.157 dollar. Een uitbraak naar boven of naar beneden bepaalt de richting voor de komende dagen. Aan welke koersen moet je dan denken? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt bitcoin uit de onderste groene lijn, dan ligt 13.790 dollar (11.676 euro) in het verschiet. Een belangrijke prijs, dit is de jaarsluiting van 2018.

En komt de bullish pennant uit die we in het begin van de analyse hebben gezien? Dan kan bitcoin door naar 15.000 dollar (12.704 euro). Maar voor de komende dagen is dat misschien te hoog gegrepen.

Bearish
Lukt het bitcoin niet om 12.700 dollar vast te houden? Dan vindt de koers waarschijnlijk steun op 12.000 dollar (10.166 euro). Dit was eerder juist een sterke weerstand.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bekijk reacties

Recente artikelen

Bitcoin analyse: nog niet alle hoop is verloren

Stay strong! Toegegeven: de verwachtingen zien er in eerste instantie niet al te best uit.…

2 uur geleden

‘Iedereen moet bitcoin hebben in beleggingsportefeuille’

Miljardairs en bitcoin, het is een soort liefde-haatrelatie en er lijkt geen ruimte voor nuance.…

4 uur geleden

Volgende maand wetsvoorstel om van Bitcoin wettig betaalmiddel te maken in Paraguay

Het is altijd nieuwswaardig als geruchten om worden gezet in werkelijkheid. Sinds El Salvador van…

20 uur geleden

‘XRP hoeft geen security te zijn voor SEC om Ripple aan te klagen’

Hester Peirce zegt dat een cryptocurrency zoals XRP niet per se een security hoeft te…

22 uur geleden

Bitcoin daalt hard en doemscenario wordt werkelijkheid, een technische analyse

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het gaat ronduit slecht met…

24 uur geleden

Bitcoin rekenkracht daalt tot niveau november 2020

De totale rekenkracht op het bitcoin netwerk is gedaald tot hetzelfde niveau van zes maanden…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct