Bitcoin stijgt binnen dag met 1.000 USD naar 15.000 dollar

Bitcoin breekt record na record, vandaag schiet de cryptocurrency door de grens van 15.000 dollar (12.689 euro). En dat mag je gerust opmerkelijk noemen, vanmorgen was bitcoin nog niet eens 14.000 dollar waard.

Bitcoin vliegt omhoog

Op de grafiek hierboven zie je het al, bitcoin is bezig met een stevige run omhoog. Vandaag bereikte bitcoin zelfs bijna 15.200 dollar, het hoogste punt sinds 8 januari 2018. Om het in perspectief te plaatsen, sinds de coronacrash is bitcoin nu met bijna 295 procent gestegen.

Waar eerder werd gedacht dat de Amerikaanse verkiezingen juist voor onrust en een dalende koers zou zorgen, blijkt het tegendeel waar. Bitcoin is met ruim 9 procent gestegen en lijkt voorlopig niet te stoppen.

Het absolute hoogtepunt van 20.000 dollar werd eind 2017 behaald. Een krappe drie jaar verder lijkt bitcoin zich klaar te maken om dit te overtreffen.

Normaal gesproken gaat zo’n agressieve stijging van de bitcoin koers gepaard met dalende koersen voor altcoins. Dat is nu niet het geval. Bitcoin mag dan mooie cijfers laten zien, maar Ethereum is ook met meer dan 8% gestegen. XRP pakt net geen 5%, bitcoin cash stijgt met 6% en Chainlink met 9%. Ouwe gouwe litecoin feest ook mee en stijgt met 13%.

Feeststemming op sociale media

De koersbewegingen van vandaag zorgen voor enorm veel enthousiasme op sociale media zoals Twitter. Bitcoin analist Tuur Demeester feliciteert iedereen die het gelukt is om bitcoin vast te houden: “15.000 dollar, gefeliciteerd allemaal! Dit is de beloning voor het volhouden tijdens de bear market. Bitcoin blijft volatiel, maar ik denk dat we net zijn gestart.”

Anthony Pompliano is normaal een man van veel woorden, maar vandaag houdt hij het kort.

Met een koersbeweging als vandaag zou je verwachten dat bitcoin het morgen rustiger aan zal doen. Het zijn gekke tijden, maar gelukking volg je op onze pagina altijd en overal de live bitcoin koers. Ook voor alle interessante statistieken kan je op deze pagina terecht.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.