waarzegger bitcoin koers

‘Bitcoin koers op 16 november 16.000 dollar, stijging van 76 procent mogelijk’

Zelfs de beste waarzeggers en analisten met hun voortschrijdende inzichten kunnen er wel eens naast zitten. Veel bitcoin investeerders hadden hun hoop gevestigd op een anonieme Redditer die dit hele jaar de koers al goed voorspelde.

Niet in oktober in ieder geval

Zijn (of haar) voorspelling was dat bitcoin in oktober 16.000 dollar waard zou worden. Helaas kwam deze voorspellingen niet uit en bitcoin sloot de maand met 9.100 dollar (8.160 euro). Dat is een verschil van 75,8%.

En toen bitcoin twee weken geleden met 40% steeg, dacht zelfs Edward Snowden dat 16.000 dollar tot de mogelijkheden behoorde, getuige zijn tweet.

China, blockchain en 16.000 dollar

Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van Binance, merkte onlangs op dat Bitcoin snel 16.000 dollar waard kan worden. Meer specifiek schreef hij dat:

“Lol, prijsvoorspellingen zijn eenvoudig. De moeilijkheid is de timing. 16K ligt in het verschiet. 1,4 miljard mensen werken eraan terwijl we spreken.”

De prominente ondernemer keek naar China dat net blockchain technologieën heeft omarmd. Veel analisten verwachten een positief effect op gedecentraliseerde cryptocurrency’s en blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. Blockchain zou zomaar de gateway drug naar bitcoin kunnen zijn.

Je zou CZ een rasoptimist kunnen noemen, of zijn uitspraak toeschrijven aan het wij-van-wc-eend-syndroom, maar hij is niet de enige die 16.000 dollar tot de mogelijkheden ziet.

Werken met Bollinger

John Bollinger, bedenker van de populaire indicator Bollinger bands voor ̶n̶e̶r̶d̶s̶ technische analisten, suggereert dat er een enorme heropleving mogelijk is. Trader BitcoinGuru verwacht op basis van Bollinger dat bitcoin dit jaar hoger dan 14.000 dollar kan eindigen. Hij durft zelfs te stellen dat 16.000 dollar op 16 november mogelijk is.

De trader onderbouwt dat op Tradingview. Hij zegt dat de beweging van 2016 als die van 2019 uiteindelijk erg vergelijkbaar zijn. Het kan nog enkele weken duren voordat we echt actie gaan zien, de koers zal volgens Bitcoin Guru nog even zijwaarts bewegen. En zodra de volgende bullrun weer begint, zien we waarschijnlijk 16.000 dollar als top.

Hij zegt overigens ook dat als bitcoin de wekelijkse ondersteuning van 7.700 dollar niet houdt, dan kan je zijn analyse de prullenbak ingooien.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.