scam bitcoin

Bitcoin 2 stijgt met meer dan 5.500 procent op een dag, maar ruikt naar scam

Een opvallende verschijning op CoinMarketCap: Bitcoin 2. In één dag tijd steeg de cryptomunt met meer dan 5.500 procent. Bitcoin 2 vliegt op vrijdag 7 juni de top 25 in, maar daalt daarna snel weer.

Waarschijnlijk heeft het ook jouw aandacht getrokken. En dat is eigenlijk maar goed ook. Want wat te mooi om waar te zijn lijkt, is het meestal ook. En dat lijkt met Bitcoin 2 ook het geval te zijn.

Bitcoin 2 heeft niets met bitcoin te maken

De naam Bitcoin 2 doet je misschien denken dat Bitcoin 2 verwant is aan Bitcoin. Bitcoin 2 heeft echter niets te maken met Bitcoin zelf.

Op de website van Bitcoin 2 vind je meer informatie. Ofja meer informatie, de informatie op de pagina is erg summier te noemen. Bitcoin 2 belooft een snellere verwerkingstijd van transacties dan Bitcoin. Daarnaast werkt Bitcoin 2 op Proof of Stake in plaats van Proof of Work.

Maar willen de makers van Bitcoin 2 precies bereiken? Dat is niet erg duidelijk. Dit is namelijk de roadmap van Bitcoin 2:

Er wordt gegooid met een aantal willekeurige termen, maar Bitcoin 2 blijft haar doelen vaag beschrijven. Marketing? More to be announced? Dat klinkt niet erg duidelijk.

Het ruikt naar een pump en dump

De situatie rondom Bitcoin 2 ruikt erg naar een pump en dump. Dat houdt in dat een cryptocurrency massaal wordt ingekocht om de prijs op te drijven. Daarna wordt de coin weer massaal ‘gedumpt’. De prijs keldert dan naar de oorspronkelijke waarde.

Dit lijkt ook bij Bitcoin 2 het geval. Op woensdag 5 juni was de waarde nog 0,30 dollar, maar op het toppunt was Bitcoin 2 ruim 26 dollar waard! Niet lang daarna zakte de waarde van Bitcoin 2 hard in elkaar.

Voorlopig kan je Bitcoin 2 alleen nog verhandelen op Crex24 en Escodex. Beide cryptocurrency exchanges zijn niet terug te vinden in de top 100 cryptocurrency exchanges van Coinmarketcap.

Is Bitcoin 2 een scam of niet? We raden je in ieder geval voorzichtig te zijn met dit soort cryptomunten.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.