Bitcoin minimaal 20.000 en maximaal 100.000 dollar waard binnen twee jaar

In zijn laatste nieuwsbrief deelt Anthony Pompliano zijn verwachtingen van olie, goud, aandelen en bitcoin voor de komende twee jaar. De verwachtingen zijn gedaan met de effecten van het coronavirus op de economie in het achterhoofd.

Hij geeft de volgende rapportcijfers:

  • Olie: 5 van 10
  • Aandelen: 8 van 10
  • Goud: 3 van 10
  • Bitcoin: 11 van 10

Zoals je kan zien, is hij optimistisch over de komende 24 maanden van bitcoin. Dat heeft ertoe geleidt dat de onderkant van zijn prijsdoel 20.000 is en de bovenkant 100.000 dollar.

Waarom krijgt bitcoin een 11 uit 10?

Naarmate de dollar wordt gedevalueerd, zullen beleggers volgens Pompliano op zoek gaan naar een manier om hun waarde te verzekeren. Dit worden goud en bitcoin. Een belangrijk verschil is dat bitcoin veel grotere volatiliteit heeft dan goud. Hij zegt hierover:

‘Hoewel ik geloof dat goud 35-65% kan stijgen, heb ik relatief veel vertrouwen (85% +) dat bitcoin minimaal keer drie zal gaan. Dit brengt de waarde terug op het record van 20.000 dollar.’

Volatiliteit is positief

De volatiliteit (beweeglijkheid van de koers) van bitcoin wordt door veel media als iets negatiefs beschouwd. Maar dat is onterecht, het is een feature, geen bug. Bitcoin heeft namelijk dezelfde ‘hedge’ kwaliteiten van goud maar heeft nog een voordeel. De schaarste van bitcoin is volledig transparant. Nog een voordeel volgens ‘Pomp’ is dat bitcoin zich nog vroeg in de levenscyclus bevindt en dat het huidige aantal beleggers nog heel klein is.

Hij gaat ook in op de geldpers die overuren maakt:

‘Aangezien we een hoge mate van kwantitatieve versoepeling zien (mijn schatting is minimaal 5 biljoen), zullen we een toestroom zien van investeerders die bitcoin zoeken voor bescherming. In de afgelopen 36 uur is Bitcoin met meer dan 20% gestegen, toen er meer financiële stimuleringsvoorstellen werden aangekondigd. Deze hypervolatiliteit zal blijven bestaan, terwijl het de beschermende eigenschappen van goud blijft behouden.’

De helft van de mijnen sluiten hun deuren

Het tweede belangrijke verschil is dat Bitcoin over minder dan 60 dagen verwijderd is van de bitcoin halving. De halvering van Bitcoin zal de dagelijkse inkomende voorraad van nieuwe bitcoins verlagen van 1.800 naar 900. Mocht dit concept je vreemd zijn stel je dan het volgende voor. In 2009 wilde elke investeerder goud kopen, en stel dat tijdens deze gekte de helft van de goudmijnen hun deuren sluiten. Dan wordt het schaarse goud nog schaarser. Pompliano ziet dit scenario zich afspelen bij bitcoin.

Hij verwacht dus dat de maatregelen van de Centrale Banken er juist voor gaan zorgen dat mensen richting bitcoin bewegen. In mei 2020 wordt het nieuwe aanbod ook nog eens gehalveerd.

‘Je hebt een positieve vraagschok die plaatsvindt op bijna exact hetzelfde moment dat je een negatieve aanbodschok hebt. Dit wordt raketbrandstof voor de gedecentraliseerde digitale valuta. ‘

Hierop zegt hij dat zijn prijsdoelen voor de komende twee jaar minimaal 20.000 en maximaal 100.000 dollar zijn.

‘Dit zou in korte tijd een 3x – 15x mogelijkheid bieden, terwijl je vermogen nog steeds wordt beschermd tegen inflatie.’

’11 uit 10 beoordeling.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Dream on …

    23 maart 2020