DataDash: Binnen paar weken is bitcoin koers 20.000 dollar

Een van de betere cryptokanalen op YouTube is DataDash, en wordt gerund door Nicholas Merten. Hij staat bekend om zijn realistische en goed onderbouwde uitspraken. Daarom is het opvallend dat hij met enige stelligheid durft te beweren dat bitcoin binnen een paar weken 20.000 dollar waard wordt.

In de nieuwste aflevering van DataDash zegt Nicholas Merten dat hij zich bullish voelt, voornamelijk omdat veel mensen bitcoin nu zien als een verzekering tegen wereldwijde economische instabiliteit. Hij maakt dan ook de  terechte vergelijking met goud en zilver.

Volg de bitcoin koers live:

Volg Bitcoin koers

Bitcoin onder 12.000 dollar is uitverkoop

“Ik geloof dat bitcoin tussen 9.000 en 12.000 dollar over een paar weken ervaren wordt als een enorme korting. Dan beginnen we echt  met de cyclus en gaan we mogelijk naar 15.000, 18.000 of  zelfs 20.000 dollar. Zoals het er nu uitziet denk ik dat we daar naar toe gaan. En de reden daarvoor is dat de macro omstandigheden bitcoin hier toe dwingt.”

“Bitcoin wordt nog veel meer onderdeel van het publieke debat. Mensen in de financiële sector kijken naar wat er gebeurt in China en in de Verenigde Staten, Europa, Japan en al deze markten waar we een aantal zeer grimmige bewegingen beginnen te zien. De slechtste dag voor de Amerikaanse aandelen in 2019 gebeurde in een zeer korte periode. De enige goed presterende activa waren goud en zilver. En bitcoin natuurlijk.”

“Het is het onderwerp waar iedereen het over heeft en het is de meest bekende cryptocurrency. En het is de langst bestaande cryptocurrency. Dus we moeten de psychologie hier begrijpen. Het is niet veel complexer dan denken aan een groep mensen die jarenlang speculatief zijn geweest over bitcoin en nu zien dat China zijn valuta diep devalueert. Met bijna 2 procent op een dag, en op diezelfde dag stijgt bitcoin met 10 procent.”

Ellende zorgt voor institutionele klanten

DataDash verwacht dat als de wereldwijde economische ‘ellende’ blijft en bitcoin in reactie daarop stijgt, dan willen klanten van ​financiële instellingen nog meer bitcoin hebben.

“Dit zorgt ervoor dat mensen erover praten. Het krijgt institutioneel belang. Dingen als een bitcoin ETF moeten worden gestimuleerd om nieuwe liquiditeitspoorten voor deze markt te openen en exposure te krijgen. Niet alleen particuliere beleggers willen toegang tot BTC hebben, ze weten dat hun institutionele klanten hier ook toegang toe willen. Een paar dagen geleden maakte de aandelenmarkt hun grootste duik van het jaar. En dit zijn de tijdsperioden waarin mensen op zoek gaan naar hedges, en komt er veel nieuwe liquiditeit op de markt komt.”

Hij wijst naar een artikel op Bloomberg waarop te zien is dat op één dag meer dan 700 miljard dollar aan marktkapitalisatie is weggevaagd. Denk je ook na over een hedge?

Koop Bitcoin

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Fuck you stop gvd eens met schrijven van die ONZIN $20.000 over enkele wk!! Smerig gehyp ik word er strontziek van!!

  11 augustus 2019
 • Beste,
  Worden dergelijke artikelen ook weer getoetst? Kijken jullie dan achteraf hiernaar en evalueren of deze voorspelling is gehaald of niet? Als dit niet is gehaald, waar lag dat dan aan? Wat is er in de markt anders gegaan dan dat jullie in je voorspelling hadden staan?
  Dat zou ik pas echt interessante verhalen vinden, daar leren we met z’n allen van, ook jullie!

  12 augustus 2019
 • duzz einde van september geen 20k dan hoop ik dat dat je laatste bericht was.

  deal??
  ,

  22 augustus 2019