Bitcoin 2022 staat voor de deur: de grootste Bitcoin conferentie ooit

Van 6 tot 9 april is Miami Beach het toneel voor de grootste Bitcoin conferentie in de geschiedenis. Bitcoin 2022 verwacht in 4 dagen tijd 35.000 bezoers te verwelkomen, heeft meer dan 450 sprekers op de lijst staan en ruim 250 sponsoren aan zich weten te verbinden. Het belooft dan ook een waar feest voor bitcoiners te worden en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Centrale rol Bukele

Vorig jaar werd tijdens de Bitcoin 2021 conferentie de eerste versie van de Bitcoin wet van El Salvador gepresenteerd door een emotionele Jack Mallers. De oprichter van Strike werkte nauw samen met president Nayib Bukele om van El Salvador het eerste bitcoin-land ter wereld te maken. Destijds was Bukele zelf niet aanwezig, maar dit jaar staat hij ook op de rol als spreker tijdens Bitcoin 2022.

Tijdens de conferentie komt onder andere president Nayib Bukele van El Salvador spreken over zijn ervaringen tijdens het afgelopen jaar. El Salvador heeft na de overgang op de bitcoin standaard een hoop over zich heen gekregen. Bukele zal onder andere spreken over de voordelen die Salvadoranen tot op heden hebben ervaren als gevolg van de bitcoin standaard.

“Na de virtuele aankondiging tijdens de conferentie van vorig jaar ben ik blij om dit jaar persoonlijk aanwezig te zijn om een update te geven over de progressie die we geboekt hebben”, aldus Bukele over zijn aanwezigheid tijdens Bitcoin 2022. Volgens de president van El Salvador hebben meer Salvadoranen momenteel een bitcoin wallet dan een bankrekening.

Meer dan 70 procent van de bevolking van het land heeft geen toegang tot traditionele financiële dienstverlening. Dat is iets waar de president met bitcoin verandering in hoopt te brengen. “We zijn meer dan blij dat we Bukele hebben weten te strikken voor Bitcoin 2022”, aldus BTC Inc CEO en de organisator van het evenement David Bailey.

Bitcoin 2022 driemaal groter dan vorig jaar

Tijdens de vorige editie van het evenement mocht Bailey 12.000 bezoekers verwelkomen in Miami. Dit jaar gaat dat aantal bijna maal 3 met een verwacht aantal van 35.000 bezoekers. De enorme stijging van het aantal bezoekers laat zien dat bitcoin zich daadwerkelijk heeft ontwikkeld tot een asset van wereldformaat.

Het is maar de vraag of Satoshi Nakamoto ooit had verwacht dat zijn project in iets meer dan 13 jaar tijd zo groot zou worden. Een decentrale asset die zich in korte tijd op de balans van beursgenoteerde bedrijven weet terug te vinden en het zelfs tot wettig betaalmiddel heeft geschopt in El Salvador.

Ook MicroStrategy CEO Michael Saylor staat op de lijst van presentatoren van het evenement. Saylor is sinds 2020 een grote stem binnen de bitcoin-gemeenschap, nadat hij met zijn MicroStrategy besloot om voor 250 miljoen dollar (225.000 miljoen euro) aan bitcoin te kopen. Inmiddels heeft MicroStrategy meer dan 120.000 bitcoin op de balans en zijn ze nog altijd het grootste bitcoin-bedrijf ter wereld.

Om de optredens van onder andere Bukele en Saylor te volgen hoef je geen tickets voor het evenement te kopen. Vrijwel het volledige evenement wordt traditioneel ook live op YouTube uitgezonden. Waardoor de hele wereld kan meegenieten van alles wat Bitcoin 2022 te bieden heeft.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.