Bitcoin indicator voorspelt 21.155 dollar op korte termijn

Bitcoin toont veerkracht, sinds de bodem gisteren is de cryptocurrency alweer met 780 dollar (645 euro) in waarde gestegen. Hoe ver kan bitcoin nu gaan? Spoiler: er is een indicator die voorspelt dat we binnenkort 21.155 dollar (17.495 euro) gaan zien.

Bitcoin in een kanaal

Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek. Bitcoin daalde eergisteren met acht procent in waarde, maar vond ondersteuning op de onderkant van een stijgend kanaal. Je spreekt van een kanaal als de koers tussen twee evenwijdig lopende trendlijnen beweegt.

Dit kanaal is al sinds begin november relevant. Blijft de koers doorstoten? Dan kan bitcoin een nieuwe poging doen om 19.500 dollar (16.129 euro) te bereiken.

Indicator voorspelt stijging

Maar hoe realistisch is het dat de koers weer gaat stijgen? Als we kijken naar de MACD-indicator, dan kan dat zomaar gebeuren. De MACD meet het momentum van de bitcoin koers, en op dit moment ziet de grafiek er gunstig uit. Deze indicator staat direct onder de koersgrafiek.

De MACD-indicator bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste zie een blauwe en een oranje lijn, dat zijn twee afgeleiden van voortschrijdende gemiddelden. Ten tweede zie je een histogram, de rode en groene balken op de grafiek.

Komt de blauwe lijn boven de oranje lijn? Dan is er sprake van een bullish cross, en kleuren de balken groe.

En het mooie, vaak is dat een voorbode voor een stijging. We hebben deze momenten op de grafiek aangegeven met de cirkels en groene pijlen.

De vorige drie keer dat we een overtuigende bullish cross zagen, steeg de koers gemiddeld met zo’n 20 procent. Een bullish cross stond toen garant voor een stijging van grofweg 2.700 dollar (2.232 euro).

Het is nog niet zeker dat er nu een bullish cross komt. Maar als die er komt, dan is een prijs van 19.500 dollar realistisch. Sterker nog, als we uitgaan van een stijging van 20% dan is 21.155 dollar (17.497 euro) zelfs mogelijk.

Wat verwachten we van bitcoin

Hieronder zie je op nieuw de vier-uursgrafiek van bitcoin. We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
De oranje lijn op 18.600 dollar was eerder een ondersteuning, maar lijkt nu juist een weerstand te vormen. Toch kan bitcoin zomaar doorbreken, zeker als we naar de MACD-indicator kijken.

In dat geval komt 19.500 dollar (16.129 euro) opnieuw in zicht, dat is de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Maar als bitcoin zakt, dan vindt de koers eerst ondersteuning op de onderkant van het kanaal. Die onderkant bevindt zich op dit moment rond 18.000 dollar (14.888 euro).

Wat als het kanaal geen steun meer biedt? In dat geval kan de koers helemaal terugzakken naar 16.465 dollar (13.619 euro), de rode lijn op de grafiek. Daar vindt de prijs waarschijnlijk ondersteuning.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.