Houd bitcoin in de gaten: Nog twee dagen te gaan tot abrupte beweging van prijs

Volgens verschillende analisten slaat binnenkort de vlam in de pan bij de bitcoin koers. Juist omdat bitcoin zich de afgelopen maand gedraagt als een stablecoin, moet de beweging die hierop volgt enorm worden. En als we verschillende technische analyses erop nalopen, kan de koers deze week al uitbreken

Nog nooit zo stabiel geweest

Mohit Sorout is een van de oprichters van Bitazu Capital, regelmatig deelt hij zijn visie over de koers van bitcoin. Gisteren deelde Sorout op Twitter de maandkoers van bitcoin. Volgens de analist is de True Range in de hele historie van bitcoin nog nooit zo laag geweest.

De True Range is het procentuele verschil tussen de hoogste en laagste waarde van een periode, in dit geval van een maand. Als bitcoin zijwaarts blijft bewegen, wordt dit wellicht wel de meest stabiele maand in de historie van bitcoin.

Verwacht een grote beweging

Lange perioden van stabiliteit komen wel vaker voor bij bitcoin. Vrijwel altijd worden deze periodes afgesloten met een aanzienlijke beweging omhoog of omlaag. Dat laat analist Olszewicz zien op Twitter.

Of de koers hierna omhoog of omlaag gaat is moeilijk te zeggen. De laatste keer dat bitcoin zo lang stabiel bewoog, was in 2018. De koers bewoog toen van september tot medio november rondom 6.300 dollar (5.500 euro). Hierna zakte de prijs in elkaar, met 3.100 dollar (2.700 euro) als dieptepunt.

Maar het kan ook positief uitpakken. Eind 2016 gaf een lange periode van zijwaartse bewegingen juist het startsschot van de bull run richting 20.000 dollar (17.457 euro).

Bitcoin breekt op 22 juli uit

Jason Williams is mede-oprichter van Morgan Creek Digital. Volgens Williams beweegt de koers van bitcoin zich in een driehoek, en deze driehoek loopt bijna ten einde: “Dit voelt een beetje als een Wereldkampioenschap. Bitcoin zou op of rond 22 juli kunnen uitbreken.”

In een eerdere analyse schreven wij over dezelfde driehoek, in het positieve scenario kan de koers stijgen naar 10.800 dollar (9.425 euro). Of dat ook gebeurt? Houd hier altijd de koers in de gaten:

Check de live bitcoin koers

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Die man is niet sterk in wiskunde. Ik​zie bij Kraken een verschil tussen hoogste en laagste van 10%. Dat kan je toch geen stablecoin noemen!!!?

  20 juli 2020
  • In crypto termen is een range van 10% stabiel

   22 juli 2020
 • Patrick heeft waarschijnlijk HBO gedaan maar heeft hoogstwaarschoijnlijk geen ervaring, neem hem dus maar met een korreltje zout.
  Nu maar hopen dat hij snel een keer een baantje kan vinden met zijn rekenmachine in zijn hand!

  21 juli 2020
  • Ja hoop het ook voor hem.

   22 juli 2020
 • Patrick is professor in wiskunde en statistiek.

  21 juli 2020
 • Ik lul maar wat uit mijn nek. Ik ben in goed gezelschap me dunkt

  21 juli 2020