Waarde bitcoin voor het eerst voorbij grens van 28.000 dollar, stijging van 14%

Gisteren schreven we dat bitcoin 25.000 dollar waard was, een nieuw record…. welke nog geen dag stand hield. Inmiddels is de bitcoin koers gestegen naar 28.300 dollar (22.800 euro).

Volgende halte: maan

Bitcoin is eind december in een raket naar de maan gestapt. Sinds 11 december is de bitcoin koers met maar liefst 62% gestegen. En sinds eerste kerstdag, op een dag waarop iedereen vrij is, beweegt de koers parabolisch omhoog.

De bitcoin prijs is alleen al in de afgelopen 24 uur met meer dan 14% gestegen, en investeerders houden nu voor het eerst de psychologische grens van 30.000 dollar per bitcoin in de gaten. Als gevolg hiervan is de gecombineerde waarde van alle bitcoin-tokens in omloop voor het eerst een half biljoen dollar (500 miljard) gepasseerd.

Voornamelijk consumenten

‘De enorme prijsstijging van bitcoin tijdens Kerstmis wordt voornamelijk veroorzaakt door consumenten omdat traditionele markten gesloten zijn’, zegt Marc Bernegger, lid van de raad van bestuur van Crypto Finance Group.

‘Het zou me niet verbazen om een ​​gezonde correctie te zien wanneer deze markten maandag open gaan. Vergeleken met de enorme korte termijn prijswinsten van bitcoin in het verleden zijn er vandaag veel meer professionele investeerders bij de markt betrokken. Dit zal leiden tot snellere prijscorrecties en een afname op de lange termijn van de beweeglijkheid van de koers.’Geldprinter bevestigt bitcoin

Een groeiend aantal grote investeerders en Wall Street giganten hebben bitcoin dit jaar genoemd als een potentiële inflatiehedge. Ook zij willen zichzelf beschermen tegen een golf van inflatie die ze aan de horizon zien als gevolg van ongekende overheidsuitgaven in de nasleep van het coronavirus pandemie.

Vorige week duwde de Britse fondsmanager Ruffer Investment Management bitcoin boven het prijsniveau van 20.000 dollar. Dat gebeurde nadat ze onthulden dat het fonds 745 miljoen dollar aan bitcoin had gekocht,.

‘Er is geen einde in zicht, de Centrale Banken blijven maar geld printen. Dit bevestigd het bitcoinverhaal alleen maar meer’, aldus Charles Hayter van CryptoCompare. ‘Fondsen stellen hun portefeuilles bloot aan bitcoin en de kudde begint net te bewegen.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wat denk je dat een gezonde correctie inhoudt?

    27 december 2020
  • Kan het zijn er veel geleend geld in de bitcoin markt is gestroomd?

    28 december 2020