Bitcoin breekt weer record en stijgt naar 28.600 dollar

Wat een uiteinde voor 2020. Een nieuwe dag, een nieuwe all time high. Bitcoin steeg vanochtend naar een recordhoogte van bijna 28.600 dollar.

Stier is terug

Na een paar dagen van zijwaartse handel is bitcoin terug om de stier bij de horens te pakken. De bull run van het vierde kwartaal van 2020 is ondanks de paar dagen die we nog hebben, nog lang niet voorbij. De bitcoin koers steeg met meer dan 2.700 dollar vergeleken met 24 uur daarvoor. De meeste altcoins konden niet volgen waardoor ook de dominantie van bitcoin op de gehele cryptomarkt weer steeg naar 70 procent.

Na het vorige hoogste punt ooit tijdens de kerstvakantie op 28.300 USD, deed bitcoin even rustig aan. De munt dook zelfs even onder 26.000 dollar. Een perfect moment om de dip te kopen blijkt achteraf.  Iedereen die zijn of haar familie bitcoin heeft aangesmeerd tijdens het kerstdiner, kan met een gerust hart slapen.

Overwin onzekerheid

Het sentiment veranderde de afgelopen dagen ook iets. Velen dachten dat als er nu een correctie plaats zou vinden, dat dat niet eens slecht zou zijn. Ook was er veel onzekerheid op de markt door de problemen van Ripple.

Bitcoin heeft zich daar maar weinig van aangetrokken en besloot de afgelopen 24 uur om weer in actie te komen.

Volgende stop

BTC overwon eerst de 27.000 USD, vervolgens kreeg bitcoin 28.000 dollar in de smiezen. De stijging stopte uiteindelijk pas op het hoogste punt ooit: 28.601 dollar (23.330 euro).

Inmiddels is bitcoin iets afgekoeld (met de nadruk op iets). De huidige bitcoin koers is 27.863 USD (22.729 euro).

Actieve adressen

Het analysebedrijf Santiment suggereerde dat een dergelijke ontwikkeling mogelijk zou zijn vanwege het stijgende aantal dagelijkse actieve adressen. Het bedrijf noemt deze statistiek cruciaal voor de prijs van BTC, schetste dat de actieve adressen rond het wekelijkse hoogtepunt bleven zweven, terwijl ‘het transactievolume op de blockchain enkele bemoedigende hoge pieken vertoonde.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.