Bitcoin breekt record, richting psychologische grens van 30.000 dollar

De prijs van bitcoin overschreed woensdagavond voor de eerste keer 29.000 dollar. De munt blijft maar nieuwe prijzen ontdekken na dat het vorige record nog geen dag daarvoor werd gebroken. Als de prijs blijft stijgen, kan bitcoin 30.000 dollar bereiken voordat het nieuwe jaar begint.

Bitcoin in de afgelopen week

Als we naar de grafiek van de afgelopen zeven dagen kijken, zien we de snelle prijsstijging van bitcoin, een kleine dip en vervolgens een verdere groei van de koers. De koers was vlak voor kerst 23.129  dollar, maar brak vannacht met weer een belangrijke grens, het 29.000 USD niveau. Anders gezegd, de waarde van Bitcoin is met bijna 25% gestegen in slechts zeven handelsdagen.

Wat zijn de voorspellingen van de experts?

Hoewel veel bullish analisten voorspellen dat een bitcoin prijs van boven de 30.000 USD goed mogelijk is, en daarmee heel veel weer standsniveaus achter zich laat, is niet iedereen even positief. Nunya Bizniz geeft aan dat een bitcoin koers van net iets boven de 30.000 dollar toch wel echt de max is. Hij baseert zijn voorspelling op basis van de Fibonacci-indicator. De 1.618 Fibonacci-retracement staat namelijk op 30.196 USD staat. Zoals vermeld:

Denis Vinokourov, hoofd van onderzoek van het in Londen gevestigde Prime Brokerage Bequant kijk er anders naar: ‘Mocht de verwachte golf van consumentengeld werkelijkheid worden, dan zou ik verwachten dat er meer dan 30.000 dollar per bitcoin in rekening wordt gebracht als we het nieuwe jaar ingaan.’

Er is ook nog het fenomeen ‘Window Dressing.’ Dit is een soort symbolische aankoop om op te kunnen scheppen. Nu het einde van het jaar nadert, kunnen sommige fondsbeheerders ook bitcoin kopen, zodat ze volgend jaar kunnen opscheppen dat ze slim genoeg waren om in 2020 in te stappen. Uiteraard zullen ze dan niet zeggen tegen welke prijs ze hebben gekocht.

Twee maanden geleden leek 30.000 dollar een brug te ver. Maar na de recente prijsstijgingen, lijkt het doorbreken van deze grens op een doodnormale kantoordag.
Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.