Analist stelt verwachting bij: Bitcoin kan 300.000 dollar worden in 2021

Gisteren tikte bitcoin weer een nieuwe all time high aan. De munt werd even boven de 19.900 USD verhandeld, dat is zelfs op CoinBase een nieuw record. Analist Willy Woo kijkt al langer naar de koers met behulp van technische indicatoren. Zijn indicatoren zijn overigens meer gericht op fundamentele data, in plaats van de prijs van bitcoin zelf.

Toen de bitcoin koers gisteren rond het niveau van 18.900 dollar handelde, zei Willy Woo dat hij zijn vorige prijsdoel voor bitcoin wil bijstellen. Hij vindt 200.000 dollar per BTC eind 2021 nu te conservatief. Een ton hoger is ook goed mogelijk.

Woo zegt dat hij in 2021 meer dan ooit optimistisch is over Bitcoin om twee redenen:

Reden 1: voorraad raakt uitgeput

De huidige heropbouwfase valt samen met de uitputting van de spotmarktvoorraad, en is ongeveer twee keer zo lang en dieper dan de vorige cyclus.

 

Reden 2: Winst per geïnvesteerde dollar stijgt

In de huidige cyclus is de USD-winst in marktkapitalisatie per geïnvesteerde dollar aanzienlijk toegenomen sinds de vorige cyclus. Het was 2 USD in de bull run van 2013, 2,50 USD in 2017 en 3,50 USD of meer voor 2021.

Bitcoin stabieler dan goud

Woo heeft ook een interessante nieuwsbrief genaamd The Bitcoin Forecast by Willy Woo. Hierin gebruikt hij veel ongebruikelijke indicatoren om een koop- of verkoopmoment voor bitcoin te signaleren. Of het advies kopen of verkopen is, op de lange termijn is Woo ontzettend bullish. Op 23 november deed Woo namelijk de verrassende bewering dat bitcoin stabieler is dan goud als investering.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Bullish!

    2 december 2020