‘Bitcoin prijs wordt 37.700 euro eind 2019’

Sinds eind december 2018 bevindt de bitcoin koers zich weer in een stijgende trend. Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat steeds meer investeerders positief durven te zijn over de koers. Zo ook Dan Morehead. Hij is CEO van crypto investeringsmaatschappij Pantera Capital.

Hij windt er geen doekjes om: ‘Bitcoin is tegen het einde van dit jaar 42.000 dollar (red.: 37.700 euro) waard.’

Bitcoin koers is teruggekeerd naar stijgende trendlijn

Deze uitspraak deed hij tijdens een aflevering van de Unchained Podcast. Morehead zei daar dat hij blijft bij zijn eigen koersanalyse om de prijs van bitcoin te voorspellen.

Wanneer bitcoin zijn stijgende trend kan volhouden, kan de koers tot grote hoogtes stijgen. Op de bodem van de bear market van bitcoin was de waarde nog 2.700 euro. Pantera Capital maakte toen een analyse van de mogelijke groei van bitcoin in de komende jaren, als bitcoin weer terug naar de historische trendlijn gaat.

‘Bitcoin wordt dan aan het einde van dit jaar 42.000 dollar. En dat klinkt gek, maar eigenlijk zijn we al halverwege,’ vertelt Morehead.

Hij gaat verder: ‘We zijn weer terug op de oude trendlijn. Aan het eind van dit jaar halen we dan 42.000 dollar. Verleng je de trendlijn, dan kan bitcoin volgend jaar 122.000 dollar (red.: 109.000 euro) worden. En we gaan nog verder. In 2021 is bitcoin in dat geval 356.000 dollar (319.600 euro) waard.’

De markt raakt steeds meer gewend aan ‘gekke prijzen’

Volgens Morehead is deze prijsverwachting helemaal niet raar: ‘In ons eerste onderzoek schreven we dat bitcoin wel eens 5.000 dollar kon worden. Op dat moment was bitcoin nog geen honderd dollar waard. Iedereen verklaarde ons toen voor gek, maar een aantal jaren later zijn deze prijzen normaal geworden.’

Maar voor John McAfee kan het niet snel genoeg gaan. Hij verwacht dat bitcoin op 31 december 2020 één miljoen dollar waard is. De inzet is hoog: op de nationale televisie zou hij zijn geslachtsdeel opeten als deze waarde niet wordt gehaald.

Wil je de aflevering van de podcast zelf terugluisteren? Dat kan hier.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een ongelofelijk ONZIN weer !!! Waarom doen jullie daar toch aan mee met die onzin BAH

  24 juli 2019
  • Das toch logisch, zij verhandelen bitcoins dus zij zijn er gebaat bij als er zoveel mogelijk bitcoins worden verkocht. Dit trekt de twijfelende koper mogelijk over de streep.. verkooptechnieken 101

   25 juli 2019
 • Sneu voor de gelovige

  27 juli 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.