Kan bitcoin stijgen naar 40.000 dollar? Wel volgens deze Nederlandse analist

Volgens de Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe zou bitcoin na de feestdagen kunnen oplopen tot 40.000 USD (33.000 euro).

Hosanna op hosanna

De prijs van bitcoin verbrak recordhoogtes met Kerstmis en ging naar 24.000 dollar, wat al voor hosanna zorgde. Maar dat bleek nog maar het begin, de koers steeg nog verder naar 28.400 dollar. Op dit moment is de prijs iets teruggevallen naar een nog steeds ontzettend mooie 26.800 dollar en experts suggereren dat bitcoin weer zou kunnen stijgen.

Er zijn verschillende factoren aan te wijzen voor de stijgende bitcoin koers. Het meest opvallend is de institutionele interesse die de cryptocurrency-markt het afgelopen jaar heeft gezien. Tijdens de bullrun van 2017 waren investeerders individuele handelaars en waren consumenten investeringen de drijvende kracht achter de rally. De huidige rally is echter in een stroomversnelling geraakt door de nieuwe golf van institutionele acceptatie waarbij bedrijven als Grayscale en MicroStrategy aanzienlijke hoeveelheden bitcoin en cryptocurrency toevoegen aan hun activa onder beheer.



Bitcoin verkocht vóór de rally

In de aanloop naar de rally verkochten grote handelaren hun bitcoin en verplaatsten hun posities naar futures-beurzen. Als gevolg hiervan kregen Bitcoin en de cryptomarkt te maken met een short squeeze, kortetermijnhandelaren verkochten terwijl bitcoin de recordprijzen van 2017 naderde. Dit zorgde ervoor dat de bitcoin koers moeite had om weerstandsbarrières te doorbreken die dicht bij de vorige hoogste prijs ooit van net onder 20.000 USD lagen. Toen bitcoin echter door de psychologische grens van 20.000 dollar brak, leek de stijging niet te stoppen.

Zien we snel weer een rally?

Volgens cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe, kan de bitcoin koers naar 40.000 dollar stijgen. Tenminste, als bitcoin door de volgende Fibonacci lijn breekt.

Fibonacci ontdekte rond het jaar 1200 een reeks natuurlijke getallen. Deze getallenreeks wordt overal voor gebruikt, en is ook nuttig in de technische analyse. Als je op de bitcoin grafiek de top en de bodem pakt, dan geeft de reeks van Fibonacci vaak duidelijke weerstanden en ondersteuningen aan.

Maar wat als bitcoin alle recordwaardes doorbreekt en er geen weerstanden meer zijn? In dat geval kan Fibonacci nog steeds helpen. De reeks bevat namelijk ook getallen die weerstanden boven de top aangeven.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.