Bitcoin analyse: uitbraak naar 44.000 euro mogelijk na uitbreken kanaal

Het weekend begon met een kater na een stevige portie FUD uit China, maar puur koerstechnisch staat bitcoin er prima voor. Sterker nog, de cryptocurrency staat zelfs op uitbreken. Wat kan je verwachten de komende dagen?

Bitcoin op uitbreken

Je kijkt hieronder naar de vieruursgrafiek van de bitcoin koers. Sinds de invoering van de bitcoin wet in El Salvador, beweegt de prijs zich in een dalend kanaal. Maar daar kan nu verandering in komen. 

Vorige week vrijdag werd bekend dat China zakelijke transacties met bitcoin wil verbieden. De bitcoin koers daalde, maar niet helemaal naar de onderkant van het kanaal. In plaats daarvan vond de prijs ondersteuning op de middellijn.

En nu staat bitcoin er zelfs weer goed voor. De koers staat op het punt om uit het dalend kanaal te breken. Lukt dat met overtuiging? Dan kunnen we de komende dagen weer hogere koersen zien.

Bitcoin mogelijk naar 44.000 euro

Waar moet je dan aan denken? Om die vraag te beantwoorden zoomen we iets uit op de grafiek en pakken we naast het dalend kanaal ook de reeks van Fibonacci erbij.

Op de koersgrafiek gebruiken we de bodem van 20 juli en de top van 7 september. De lijnen daartussen zijn afkomstig van de reeks van Fibonacci en geven duidelijke ondersteuningen en weerstanden aan. Op basis daarvan schetsen we onze twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Breekt bitcoin aan de bovenkant van het kanaal uit? Dan is 40.100 euro het eerste belangrijke niveau, dit is de blauwe Fibonacci-lijn. Dit is de laatste weerstand richting 44.000 euro, de top van 7 september.

Bearish

Lukt het bitcoin niet om uit het kanaal te breken, dan is 34.500 euro de eerste belangrijke steun. Dit is de middelste groene lijn op de grafiek.

Zakt de koers ook daaronder? Dan kan bitcoin steun zoeken op 32.260 euro, de onderste groene lijn op de grafiek. Dit komt tevens samen met de onderkant van het kanaal, en kan een mooi punt zijn voor bitcoin om omhoog te stuiteren.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • De onder en bovelijn van het kanaal worden bepaalt door aannames,. Hierop worden nieuwe aannames op gebaseerd. Aannames van aannames, dit lidt tot grote foutmarges. Daar lees ik nooit iets over.

  27 september 2021
 • Hoi! Sinds kort benoemen jullie de euro prijs ipv de dollar prijs. Is het mogelijk om beide te noemen?

  27 september 2021
 • Ik lees deze artikelen tegenwoordig met een grote glimlach. Vooral als je weet wat er bijvoorbeeld een week geleden geschreven is. Bearish, bullish, wat er ook gebeurd het is altijd goed. Zelfde als weer voorspellen in de trend van “het wordt goed of slecht weer”. Tsjaaa, niet echt ingewikkeld. Kortom, deze analist schrijft maar wat.

  28 september 2021
  • Klopt volledig.

   28 september 2021
 • Ik sluit me aan bij Ton, ze weten er geen bal van maar formuleren hun analyse zo dat ze altijd gelijk hebben.

  28 september 2021
 • Eigenlijk zeggen deze artikelen helemaal niets… het woordje “mogelijk” is hier debet aan. Mogelijk stijgt de Bitcoin, mogelijk daalt de Bitcoin… Hoeveel meer smaken zijn er?? Dat je betaald wordt om zo’n logica neer te zetten… doe mij zo’n baan! Om in de lijn van dit artikel te blijven: Mogelijk krijg ik die baan, mogelijk ook niet…

  28 september 2021
 • Blijft een technische analyse die ze maken en daar worden idd aannames bijgemaakt. Zou lekker zijn als we met zekerheid weten dat de koers volgende week 44k in Euro is….

  28 september 2021
 • Blijft een technische analyse die ze maken en daar worden idd aannames gemaakt. Koers kan door meerdere factoren positief en negatief worden beinvloed zoals we de afgelopen jaren hebben gezien. Zou lekker zijn als we met zekerheid weten dat de koers volgende week 44k in Euro is….

  28 september 2021
 • Wat een kutanalyses. Ondertussen zakt de koers weer binnen 1 seconden. voor de zoveelste keer

  28 september 2021
  • Haha ja idd maar hier een tip vanuit de toekomst ada gaat naar 10$ in december en btc naar 76.000

   28 september 2021
   • Ik geloof in de toekomst.

    28 september 2021
 • Ik geloof in de toekomst

  28 september 2021