Bitcoin stijgt met 5 procent op verjaardag, wat verwachten we volgende week?

Waarom gebeuren alle leuke dingen als je aan het slapen bent? Afgelopen nacht ging het hard met de bitcoin koers. Om 03:00 ‘s nachts stond de teller nog op 6,167 euro. Rond half zes schoot de prijs omhoog, en nu staan we op ruim 6.600 euro.

Maar dat is allemaal achteraf. Wat kunnen we volgende week van de bitcoin koers verwachten?

Meer geïnteresseerd in de lange termijn? Later vandaag kijken we naar de koers in aanloop van de bitcoin block halving.

Sterke weerstand

De stijging verbleekt een beetje wanneer we de langere termijn erbij pakken. Je kijkt nu naar de bitcoin koers van eind mei tot en met heden, elke candle op de grafiek stelt een dag voor.

De rode lijn die dwars door de koers heen loopt is de 50-dagen Moving Average (MA). De naam verklapt het al, het is een voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen.

Die lijn kan je gebruiken als een dynamische weerstand en ondersteuning. Tot en met augustus was deze lijn een belangrijke ondersteuning. Nu is de 50-dagen MA een weerstand, de koers heeft namelijk moeite om boven de lijn uit te komen.

Breekt de bitcoin koers de komende dagen uit deze lijn? Dan kan dat de basis vormen voor een langdurige groei, net als in de eerste helft van 2019. Vindt de koers opnieuw weerstand, dan blijft de dalende trend nog even doorgaan.

Nog steeds in het kanaal

De koers beweegt zich nog steeds tussen twee evenwijdige trendlijnen, dat noem je een kanaal. We hebben er meerdere malen over geschreven, maar dat kanaal blijft voorlopig belangrijk.

Breekt de koers uit het kanaal aan de bovenkant? Dan is dat een positief teken, de koers kan dan de dalende trend omzetten in een stijgende trend.

Blijft de prijs in het kanaal, dan beweegt de koers nog een tijdje naar beneden.

Wat kunnen we op korte termijn verwachten?

We laten het kanaal even voor wat het is en focussen ons op de komende dagen. Naast het kanaal kan je namelijk ook horizontale ondersteunings- en weerstandszones zien op de grafiek. Wat gaat de koers de komende dagen doen? We beschrijven een positief (bullish) scenario en een negatief (bearish) scenario.

Bullish
Op de onderste grafiek hierboven zie je de MACD-indicator. Dat is een indicator die het momentum van de koers weergeeft. Je ziet dat de indicator al vanaf november langzaam groeiende is, dat geven we aan met de groene trendlijn. Hoewel de bitcoin koers zijwaarts beweegt of daalt, bouwt het momentum op. En dat is een positieve ontwikkeling.

Blijft de bitcoin koers dit positieve momentum vasthouden, dan is een stijging richting 7.000 euro mogelijk. Dat is de eerste weerstand op de grafiek. De volgende horde is 8.500 euro. Deze zone was tussen juni en september 2019 een belangrijke ondersteuning.

Bearish
Daalt bitcoin, dan komt 6.000 euro als eerst in zicht. Dit is de waarde die bitcoin in mei, november en december 2019 opzocht tijdens een heftige daling. We verwachten dat dit opnieuw een belangrijke ondersteuning kan zijn.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.