Devaluatie euro, dollar en andere valuta zorgt voor bitcoin 50.000 dollar

De waarde van bitcoin is de afgelopen weken ontzettend hard gedaald. Dat heeft een heleboel verschillende redenen maar de belangrijkste is de onzekerheid vanwege het coronavirus. Bitcoin gedroeg zich eerder als een risicovolle investering dan een veilige waardeopslag.

Volgens Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital, kan bitcoin relatief snel op 50.000 dollar waard worden. Hij verwacht dat dit komt doordat opkomende markten grote problemen kunnen krijgen. Opkomende markten, maar ook de Europese, Amerikaanse, Canadese, Chinese en Australische markten zien dat hun valuta aan devaluatie onderhevig is.

In het holst van de nacht maakte de ECB bekend dat ze 750 miljard euro in de economie pompen door obligaties op te kopen.

Tijd voor bitcoin

Su Zhu legde uit dat dit het moment is waarop de meeste bitcoinmaximalisten en crypto-investeerders hebben gewacht. Veel landen hebben de waarde van hun valuta de afgelopen weken met 20% tot 30% zien dalen.

Tegelijkertijd wordt ook verwacht dat deze opkomende landen misschien niet kunnen voldoen aan hun betalingsverplichtingen.

Daarom verwacht Su Zhu dat als bitcoin niet verder zakt, het mogelijk is dat bitcoin relatief snel 50.000 dollar waard wordt.

Vrij vertaald:

Dit is in theorie het moment waarop bitcoiners hebben gewacht. Verschillende opkomende markten prijzen nu een aanzienlijk risico op wanbetalingen door overheden. De USD zelf is ingesteld op een inflatoire koers, en deze zal moeilijk kunnen worden teruggedraaid. Als de BTC-markt deze niveaus vasthoudt, is 50.000 dollar relatief snel mogelijk.

Waardeopslag voor opkomende markten

Hij redeneert vanuit de theorie dat bitcoin wordt beschouwd als waardeopslag. Het is uiteraard helemaal niet zeker of bitcoin dat kan zijn, dat moet bitcoin de komende recessie nog bewijzen. Want het tegenovergestelde lijkt waar: bitcoin gedroeg zich de afgelopen weken juist als risicovoller dan aandelen.

Maar het tij lijkt te keren. De afgelopen twee dagen lijkt de koers van bitcoin een stuk stabieler.

Dit zou een goed moment kunnen zijn voor bitcoin om te stijgen en te groeien in zijn rol als waardeopslag. Zeker als opkomende markten worden beïnvloed door paniek op de markt en door een dalende dollar.

Op dit moment wordt bitcoin verhandeld tegen een koers van 5.400 dollar. Een stijging van 5% vergeleken met 24 uur geleden.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een flauwekul
  . Ik zou het ook roepen als ik bitcoins had.

  20 maart 2020
 • Wat een flauwekul. Zou ik ook roepen als ik bitcoins had.

  20 maart 2020
 • Hahaha, dit zijn de mooiste reacties met de wetenschap van nu! Toch blij dat ik er destijds nog even wat heb bijgekocht en altijd vertrouwen heb gehad in de waarde op de langere termijn. +1400% verzilverd en binnen een jaar gerealiseerd, dat rendement ga jij nog niet over heel je beurscarrière behalen.

  29 april 2021