Bitcoin nieuws vandaag: zorgt shooting star voor daling naar 5.800 dollar?

Bitcoin heeft twee heftige paasdagen achter de rug! Op zondag tijdens de paasbrunch schoot de koers plotseling met vijf procent omhoog. Maar op Tweede Paasdag dook de koers met ruim 8 procent weer naar beneden. Mocht je tijdens Pasen niet veel gedaan hebben, dan was het in ieder geval interessant om de koers te volgen. Maar wat kunnen we van de komende week verwachten?

Daling kan te maken hebben met opening van beurzen

Op Tweede Paasdag dook de koers van bitcoin dus omlaag, op die dag zijn de beurzen in Nederland gesloten. Maar dat is geen feestdag in Amerika, daar was het gisteren ‘business as usual’. Voordat de beurzen open gingen kon je vanaf 00:00 uur Nederlandse tijd al speculeren op de Dow Jones.

En precies het moment dat het speculeren begon, zakte de waarde van Dow Jones futurescontracten in elkaar (rode lijn op de grafiek). Op hetzelfde moment ging ook de koers van bitcoin omlaag (groene lijn op de grafiek). Is er een direct verband tussen deze twee gebeurtenissen? Dat is onduidelijk, maar de timing is wel opvallend. 

Bitcoin schuurt tegen dalende trendlijn

Je kijkt hieronder naar de bitcoinkoers van eind februari tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Bitcoin is na het dieptepunt van maart met ruim 75 procent in waarde toegenomen. Toch loopt de koers nu tegen een flinke weerstand op. Die weerstand zie je op de grafiek aan de dalende trendlijn.

Elke keer wanneer de prijs de lijn aanraakt, zakt de waarde van bitcoin verder terug. Dat zie je terug aan de rode pijltjes op de grafiek. De laatste keer dat bitcoin een poging deed de lijn te doorbreken was op de avond van Eerste Paasdag. Of noem je dat Eerste Paasavond?

Mocht de koers weer stijgen, dan kan de trendlijn opnieuw een sterke weerstand vormen. Op dit moment vinden we deze weerstand rond 7.100 dollar (6.500 euro).

Vallende ster is geen goed teken

We zoomen flink uit op de grafiek. Je kijkt nu naar de bitcoinkoers van eind 2017 tot en met nu, elke candle stelt een week voor.

De laatste candle stelt deze week voor. Daar kunnen we nu nog weinig over zeggen, de week is namelijk pas begonnen. De candle die daarvoor komt is interessanter. De week is afgesloten met een shooting star, en dat is mogelijk een slecht teken voor de komende weken.

Een shooting star is een candle die je vaak ziet na een stijgende trend. De week is positief afgesloten, maar de uiteindelijke stijging is minimaal. De candle heeft dan ook een lange wick (streep boven de balk), maar een korte body (balk).

Het verschil tussen de onder- en bovenkant van de balk stelt de stijging van vorige week voor. Maar de streep boven de balk geeft aan dat de koers vorige week een stuk hoger was geweest. In veel gevallen is dat een teken dat de we de top hebben gezien, en dat de koers kan dalen.

Een slecht voorteken voor de komende weken?

Wat kunnen we van de bitcoin koers verwachten?

Eigenlijk blijven dezelfde zones gelden die we bij de vorige analyse ook besproken hebben. We bespreken twee scenario’s: positief (bullish) en negatief (bearish). 

Bullish
Stijgt bitcoin, dan kan de koers de top van vorige week weer opzoeken. In dat geval vormt 7.400 dollar (6.800 euro) in eerste instantie een sterke weerstand. Dat geven we aan met de lichtgroene balk op de grafiek.

Lukt het bitcoin om die weerstand te doorbreken, dan komt 7.800 dollar (7.125 euro) in zicht, de bovenste groene balk.

Bearish
Op dit moment vormt 6.700 dollar (6.125 euro) nog een sterke ondersteuning. Maar wat als de koers daar onderdoor zakt? Dan is het mogelijk dat de koers terugzakt naar 5.800 dollar (5.300 euro), de volgende belangrijke ondersteuning.

Altijd op de hoogte blijven van de bitcoin koers? Op deze pagina volg je altijd en overal live de koers:

Check live bitcoin koers

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Hou toch aub ééns op met dit gelul. Zijn er echte real life toepassingen die werken? Neen! Alleen maar pure speculatie

  14 april 2020
 • Totaal mee eens. Jullie kletsen een hele hoop uit je nek. Jullie lopen alleen maar dingen te zeggen wat onzin is. Allemaal leugens en nog eens leugens.

  15 april 2020
 • Nou nou, Johan en Patrick.. Aangezien jullie het klaarblijkelijk beter weten, wat staat ons dan wel te wachten de komende tijd?!

  15 april 2020
 • Nou nou nou Peter, dat ziet toch elk weldenkend mens. Er worden gouden bergen beloofd en bomen die tot in de hemel groeien. Klinkt bekend? Is dat al ooit bewaarheid geworden? Ik dacht het niet!

  15 april 2020
  • Niemand kan exacte prijzen noemen waar de koers heen gaat. Maar in crypto valt door middel van technische analyses vaak zeker veel geld te verdienen. Net als de reguliere stockmarkets. Mensen die erg lopen te klagen hebben vaak veel geld verloren door pech of gebrek aan kennis. Zit zelf al 5 jaar in crypto en ja het is volatiel maar zeker trade-baar.

   15 april 2020
  • Lol, niemand geloofde dat bitcoin ooit 1000 dollar ging worden ook, toen kwam 20k dollar in het zicht,

   15 april 2020