Glassnode laat mogelijkheid open voor bitcoin van 590.000 dollar

Glassnode is een analysebureau gericht op blockchain en cryptocurrency. In de loop van de jaren hebben ze een goede naam opgebouwd in de cryptowereld. Een belangrijke statistiek van Glassnode, lijkt de deur te openen voor een maximale prijs van bitcoin van 590.000 dollar.

Leer van verleden

Volgens Glassnode heeft de netto niet-gerealiseerde winst / verlies-index (NUPL) van Bitcoin een niveau bereikt dat historisch gezien aangeeft dat de koers hard kan stijgen.

Enorm bereik

In een tweet van 30 november, voorspelde Rafael Schultze-Kraft, de Chief Technology Officer bij Glassnode dat de volgende top van de bitcoin koers kan liggen tussen 133.000 en 590.000 dollar. Dat is een enorm bereik natuurlijk.

Schultze-Kraft schetste eerdere rally’s voor Bitcoin die allemaal een vergelijkbare trend lieten zien op de NUPL-index, waaronder de bull-run van 2017. De bullrun in 2017 liet uiteindelijk een prijsstijging van meer dan 1200% zien.

Wat is NUPL?

De NUPL van bitcoin is momenteel 0,62. Dit valt in een reeks historische uptrends die tot nieuwe hoogtepunten hebben geleid in het verleden. De statistiek meet het aandeel munten in omloop dat winstgevend is vergeleken met munten die nog steeds met verlies worden verhandeld. Een hogere index geeft aan dat een groter deel van het netwerk winstgevend is.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.