Bitcoin bereikt hoogste waarde ooit, vanochtend stijging naar 59.200 euro

Bitcoin heeft vanochtend om 05:09 een nieuw hoogtepunt bereikt. De koers tikte even 59.233 euro aan. In dollars is dat 68.641 USD.

bron: BTC Direct

Sinds begin november is de cryptocurrency met 12% gestegen, nadat de bitcoin koers in oktober al met 42% omhoog is gegaan. De marketcap is 1,11 biljoen euro(dat is een miljoen miljoen), nog maar een kleine stijging te gaan om zilver in te halen.

De marktdominantie van bitcoin is nu 41,65%. Dit betekent dat van de totale cryptomarkt, 41,64% bestaat uit bitcoin.

Geruchtenmolen begon gisteren

Gisteren tweette Barry Silbert een cryptisch bericht: ‘Het wordt een belangrijke week.’ Wat zou dit kunnen betekenen? Silbert is de eigenaar van Digital Currency Group. Daaronder valt onder andere Grayscale, van het bekende bitcoin fonds. Grayscale wil dit fonds omzetten in een spot ETF, wat betekent dat institutionele investeerders via de bekende brokers in bitcoin kunnen investeren.

Als zijn tweet voorspelt dat het Grayscale gaat lukken, dan is dat een enorme boost voor de markt.

Taproot update deze week

Terwijl iedereen de grafieken van bitcoin aan het verversen is, staat er iets belangrijks voor bitcoin te gebeuren. Taproot, de eerste grote upgrade na SegWit in 2017, wordt binnen een week uitgerold. Deze upgrade moet bitcoin schaalbaarder maken, en verhoogt de privacy op het netwerk.

Om precies te zijn wordt Taproot gelanceerd op blok 709632 van de blockchain. Met de huidige verwerkingssnelheid kom je uit op zondag 14 november, over ongeveer een week dus. Op deze website kan je de voortgang in de gaten houden.

Krijg 10 euro bitcoin van ons!

Handel in Bitcoin (BTC) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Claim € 10 BTC

Liever eerst meer informatie?


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.