Gaat Bitcoin (BTC) koers naar 6.000 dollar door deze tweet? En hoe reageren altcoins?

Net als de blaadjes aan de bomen kleurt ook de cryptomarkt dieprood vandaag. In de top tien maakt vooral Litecoin een flinke uitglijder (-6,34%). Laten we eens een rondje langs de koersen maken. Hoe erg is de schade op dagniveau?

Bitcoin (BTC) onder de 8.000 dollar (-4,12%)

Lange tijd verdedigde bitcoin de 8.000 dollar (ongeveer 7.250 euro). De koers leek sinds dinsdagavond 15 oktober zelfs vrij stabiel. Vanmiddag rond half twee zakte bitcoin echter door de ondergrens.

Bekijk Bitcoin (BTC) koers

Er wordt volop gespeculeerd naar de oorzaak van de daling. Volgens sommigen hebben de tweets van AngeloBTC een flinke invloed  op de markt. Veel investeerders hechten namelijk waarde aan de mening van AngeloBTC. Deze Twitteraar is namelijk een succesvol trader op BitMex, met ruim dertig miljoen dollar winst op trades in bitcoin.

Gisteren tweette AngeloBTC dat hij geduldig wacht op 6K (6.000 dollar):

Of het ook zo ver gaat komen is natuurlijk de vraag, maar de timing met de daling van vandaag is wel opvallend.

Ethereum (ETH) onder de 160 euro (-5,48%)

Bitcoin trok ook andere cryptomunten met zich mee. Hieronder zie je de grafiek van ether. Lange tijd wist ether de waarde van 160 euro te behouden, maar op dit moment is Ethereum ongeveer 157 euro.

Bekijk Ethereum (ETH) koers

Litecoin (LTC) is de verliezer van vandaag (-6,34%)

Ai ai, zondag werd litecoin nog acht jaar. Nu is het feest even voorbij, de cryptomunt van Charlie Lee maakte de grooste smak naar beneden. Met een daling van ruim zes procent is litecoin nu minder dan vijftig euro waard.

Bekijk Litecoin (LTC) koers

Bitcoin cash (BCH) onder de 200 euro (-3,82%)

Even leek bitcoin cash zich niets aan te trekken van de dalende markt. Anders dan andere cryptomunten steeg de waarde van bitcoin cash zelfs even rond half twee. Een half uur later daalde bitcoin cash echter onder de grens van 200 euro.

Bekijk Bitcoin Cash (BCH) koers

Ripple (XRP) een stuk volatieler (-4,02%)

Voor traders kan XRP nu een aantrekkelijke optie zijn. De digitale munt maakt veel grotere bewegingen dan de andere munten uit de top vijf. Toch eindigt de dag voor XRP ook in mineur, met een daling van ruim vier procent.

Bekijk XRP koers


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.