Bitcoin schiet naar 63.000 dollar, voor de halving in 2024 aldus Matrixport

De Bitcoin koers heeft na een lange periode van stabiliteit rond de 19.000 dollar (ongeveer hetzelfde bedrag in euro’s) eindelijk weer een opleving achter de rug. Als we de analisten van Matrixport mogen geloven blijft het daar niet bij. Zij verwachten dat Bitcoin nog voor de volgende halving terug kan klimmen naar een koers van 63.000 dollar.

Bullish richting de halving

Matrixport is overigens geen kleine jongen als het aankomt op investeren. Dit fonds heeft namelijk 10 miljard dollar aan assets in beheer. Bij monde van het hoofd van onderzoek en strategie, Markus Thielen, laat Matrixport weten dat Bitcoin binnenkort weleens kan beginnen aan een rally richting de 63.000 dollar.

De volgende halving staat voor maart 2024 op het programma en dat betekent dat de beloning voor miners binnenkort weer door de helft gaat. Op dit moment ontvangen miners per blok een beloning van 6,25 Bitcoin en na de halving zijn dat er straks nog maar 3,125 per blok.

Wat we in het verleden vaak zagen, was dat de Bitcoin koers ongeveer 15 maanden in aanloop naar de halving aan een klim begon. Zowel in 2016 als in 2020 begon Bitcoin in die periode weer bullish-prijsactie te laten zien. Als het verleden een goede voorspeller voor de toekomst blijkt, dan kan Bitcoin ditmaal weleens eindigen op een koers van 63.130 dollar in maart 2024.

Stijging van 39 procent

“Wat we in het verleden zagen is dat Bitcoin in de 15 maanden voor de halving aan een stijging begon die vaak 39 procent hoger eindigde dan de koers van 24 maanden eerder”, zo schrijft Thielen in de laatste editie van de Matrix on Target publicatie. Dat zou betekenen dat we 39 procent bij de koers van maart 2022 moeten optellen, waarmee de Bitcoin koers op die 63.160 dollar uitkomt.

Daar zegt Thielen meteen bij dat prestaties uit het verleden uiteraard geen garanties voor de toekomst bieden. Dat gezegd hebbende zien we dat de geschiedenis vaak rijmt en op macro-economisch vlak kan de situatie eigenlijk alleen maar verbeteren de komende maanden.

De Federal Reserve lijkt al voorzichtig te hinten op een vertraging van de renteverhogingen voor december, om te voorkomen dat de Amerikaanse economie volledig breekt. Daarnaast gaan er geruchten de ronde dat China er mogelijk voor openstaat om Bitcoin weer te omarmen.

China en Bitcoin

“De timing van de potentiële legalisatie van de crypto-handel in Hong Kong, kort na het grote Chinese partijcongres, is een signaal dat China zich weer opent voor de crypto-wereld”, aldus Thielen in de publicatie van Matrixport. Daarmee zou er in theorie een einde komen aan het mining-verbod en algehele verbod om in Bitcoin te handelen dat in 2021 van kracht werd in China.

“Ook Rusland heeft in het licht van de economische-sancties een compleet andere houding ten opzichte van Bitcoin. President Putin en China zijn op zoek naar alternatieven voor het dollarsysteem dat momenteel de financiële wereld domineert”, zo gaat Thielen verder.

Samen met Saudi-Arabië, dat zich graag bij de BRICS landen voegt, zien zij mogelijkheden om Bitcoin te gebruiken om aan de Amerikaanse dollar te ontsnappen. Bitcoin is in theorie een systeem waarin niemand de volledige controle heeft en de schaarste van de belangrijkste asset wordt gegarandeerd door het protocol. Wat dat betreft komt er geopolitiek gezien, en daarmee ook voor bitcoin, een interessante periode aan.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Nee, hoor de bitcoin koers gaat in 2024 naar 500k en in 2025 naar 1200k.

    30 oktober 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.