Bitcoin bodem in zicht, 63.000 dollar mogelijk

Bitcoin nadert het einde van april, en het lijkt erop dat dit de eerste ‘rode’ maand gaat worden sinds 2015. Maar is dat erg? Dat hoeft niet per se, want als we naar de grafieken kijken kunnen we een mooie rally verwachten in mei. Dat heeft iets te maken met omgekeerde shampoo (letterlijk vertaald). 

Was dit de bodem?

De afgelopen dagen was de bitcoin koers om je schouders bij op te halen, maar dat kan nu zomaar veranderen. Je kijkt hieronder naar de vieruursgrafiek van bitcoin. De koers vormt een inverse head and shoulders, een formatie die leidt tot een flinke stijging. In dit geval is een prijs van 63.460 dollar (52.430 euro) mogelijk!

Inverse head and shoulders heeft niets met omgekeerde shampoo te maken, maar lijkt op een kop en schouders. Maar dan ondersteboven:

  1. Eerst vormt zich een bodem. Dat is de eerste shoulder.
  2. Daarna komt een lagere bodem. Dat is de head.
  3. Ten slotte stijgt de koers naar een hogere bodem. De tweede shoulder.

De twee shoulders stuiten op een weerstandslijn waar de koers moeilijk doorheen komt. In deze formatie noemen we deze weerstandslijn ook wel een neckline. De neckline is de schuine blauwe lijn op de grafiek hierboven.

Breekt de koers boven de neckline uit? Dan is het koersdoel zo groot als de afstand tussen de neckline en de head. In dit geval kan de prijs dus naar 63.460 dollar (52.430 euro).

Bitcoin op uitbreken

Je kijkt nog steeds naar de vieruursgrafiek, maar met andere lijnen. Gisteren schreven we al dat bitcoin tegen een dalende trendlijn schuurt. Nu lijkt het erop dat bitcoin op uitbreken staat.

Lukt het bitcoin om boven de bovenste zwarte trendlijn te blijven? Dan kan de dalende trend van afgelopen dagen worden omgebogen in een stijgende trend, en kunnen we onze ogen weer richten op koersen zoals 60.000 dollar (49.584 euro).

Wat verwachten we van bitcoin?

De komende dagen worden dus spannend! Zal bitcoin uitbreken en stijgen naar het prijsdoel van de inverse head and shoulders? Of zakt de koers verder weg? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
De koers breekt uit de bovenste zwarte trendlijn, en gaat op weg naar de pittige weerstand van 60.000 dollar (49.584 euro). Bereikt bitcoin het doel van de inverse head and shoulders, dan is een prijs van 63.460 dollar (52.430 euro) mogelijk.

Bearish
Maar wat als bitcoin opnieuw weerstand vindt bij de bovenste zwarte trendlijn? In dat geval kan de blauwe trendlijn steun bieden, deze bevindt zich nu op ongeveer 53.000 dollar (43.800 euro).

Daalt bitcoin verder, dan komt de onderste zwarte trendlijn in beeld. In dat geval zakt bitcoin naar ongeveer 50.000 dollar (41.320 euro). En is zelfs die ondersteuning niet haalbaar, dan kan bitcoin helemaal terug naar 47.835 dollar (39.524 euro), de rode lijn op de grafiek. Dit was de bodem op 23 en 25 april.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.