Spannend: Wordt bitcoin 70.000 dollar na mei 2020?

Voordat het jaar begon werd er veel verwacht van 2020. De bitcoinkoers zou flink stijgen, mede door de komende bitcoin block halving. Door de coronacrisis zijn de verwachtingen wat bijgesteld, maar sommigen blijven positief. Zo blijft Plan B positief, hij is de analist achter het stock-to-flow-model bij bitcoin. Zelf hoopt hij op een waarde van 70.000 dollar, hij vertelt niet op welke termijn.

70.000 dollar na de block halving?

Over iets meer dan een maand wordt de instroom van nieuwe bitcoins gehalveerd, dat wordt de bitcoin block halving genoemd. Bij een afnemend aanbod en een gelijke vraag kan de prijs van bitcoin stijgen. Hoe moeilijker het wordt om een goed te produceren, hoe schaarser het wordt. En hoe schaarser, hoe hoger de prijs. Dat is de redenatie achter het stock-to-flow model van PlanB.

De afgelopen jaren schommelde de koers rond de 7.000 dollar. Volgens het stock-to-flow model schommelt de koers de komende jaren rond de 90.000 dollar. Soms beweegt de prijs zich onder de lijn en soms erboven, maar in grote lijnen volgt de prijs het model.

Wil je meer weten over de bitcoin block halving? Bekijk dan onze video:

Wordt bitcoin een safe haven bij nieuwe economische crisis?

Het is interessant om te zien of het model van PlanB stand blijft houden. Bitcoin bestaat sinds 2009, een tijdje na de grootste klap van de kredietcrisis van 2007 en 2008. Aandelenmarkten zoals de Dow Jones Industrial Average en de S&P500 vonden in maart 2009 en vervolgden vanaf daar hun weg naar boven. In andere woorden, bitcoin heeft alleen nog bestaan in tijden van economische vooruitgang.

Wat gebeurt er met bitcoin bij een nieuwe economische crisis? Tegenstanders van bitcoin zien cryptocurrency als een risico-investering. Goudinvesteerder Peter Schiff heeft bijvoorbeeld geen goed woord over voor bitcoin:

Maar anderen verwachten dat bitcoin net zoals goud als safe haven wordt gebruikt. Zo verwacht fondsenbeheerder Mark Yusko dat investeerders bitcoin zullen gebruiken om zich in te dekken tegen waardedalingen van fiat valuta zoals de Amerikaanse dollar.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Uw titel is geen correct Nederlands. Graag corrigeren. Dank!

    7 april 2020