Laatste kans om in te stappen? Koers bitcoin stijgt 900 dollar in een dag naar 10.464 dollar

Eindelijk schrijft bitcoin weer mooie groene cijfers. De koers van bitcoin danste een tijdje tussen de 9.400 en 9.700 dollar maar gisteren schoot de koers ineens omhoog. Bitcoin is weer meer waard dan 10.000 dollar.

Dat zie je hierboven ook goed terug. Binnen 24 uur doorbrak bitcoin niet alleen het kanaal tot 9.700 dollar, maar knalde de koers door naar het hoogtepunt van 10.464 dollar.

En crypto zou crypto niet zijn, als er niet een beetje FOMO (voor de nieuwelingen: fear of missing out) aan te pas kwam. Verschillende analisten zien deze stijging als de opmaat voor een enkeltje naar de maan.

Bekijk live BTC koers

De stieren nemen je mee op hun raket

Raoul Pal is een van de velen die nog steeds een bullish standpunt inneemt over Bitcoin. Paul is een voormalig hedgefonds-uitvoerder bij Goldman Sachs, en hij is de huidige CEO bij Real Vision. Hij kan zijn enthousiasme nauwelijks bedwingen. Volgens Pal gaat de markt nu helemaal bullish (opwaartse trend) en is dit je laatste kans om in te stappen.

Macro economie

Pal kan de koers niet los zien van het grotere plaatje. De wereldwijde economische ontwikkelingen zouden volgen hem in het voordeel van bitcoin kunnen werken. Hij is van mening dat Amerikaanse staatsobligaties steeds minder opbrengen en zelfs terug kunnen zakken naar min vier procent rendement. De impact hiervan op de financiële markt zou catastrofaal zijn, en volgens Pal dus goed voor bitcoin.

Naast Amerika worden ook de tarieven in Japan en Europa teruggeschroefd. Pal is dus van mening dat bitcoin zo maar een zogenaamde safe haven kan worden: een veilig geacht middel om waarde in te bewaren.

 


Altijd op de hoogte van het laatste koersnieuws?

Volg ons op Telegram


Bitcoin stijgt niet vanwege safe haven maar vanwege gok daarop

Pal krijgt tegengas van Peter Schiff. Deze handelaar staat bekend om zijn geloof in goud en afkeer tegen bitcoin. Soms lijkt zijn negatieve houding en opzichte van bitcoin zelfs de boventoon te voeren. Iets wat meer en meer opgemerkt wordt door de cryptocommunity, getuige de reactie van Pomp.

Hij denkt dat de prijsstijging van BTC alleen toegeschreven kan worden aan speculatie. En niet omdat investeerders bitcoin zien als een toevlucht uit de escalerende handelsoorlog tussen de VS en China.

Met Bakkt in vooruitzicht, neemt dominantie bitcoin toe

Op de koerspagina vind je ook de dominantie van bitcoin terug. Die was voor het eerst dit jaar hoger dan zeventig procent. Analist Josh Rager verwacht dat bitcoin zo dominant blijft, zeker met Bakkt in het vooruitzicht.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.