Duitse staatsbank: “Bitcoin koers wordt 90.000 dollar in 2020”

Positieve geluiden vanuit een onverwachte hoek. Volgens de Duitse staatsbank BayernLB kan de bitcoin prijs in 2020 stijgen naar maar liefst 90.000 dollar. Dat blijkt uit een rapport wat de bank op 1 oktober heeft gedeeld. In het rapport (PDF) wordt bitcoin vergeleken met goud en zilver.

Met het stock-to-flow model de bitcoin koers voorspellen

BayernLB komt niet zomaar op dit getal. De bank gebruikt namelijk het zogeheten stock-to-flow model om de koers van bitcoin te voorspellen. Dit model wordt vaak gebruikt bij grondstoffen zoals goud en zilver, maar kan ook op bitcoin toegepast worden.

Met dit model kan je een inschatting maken van de prijs van een goed. Het stock-to-flow model houdt onder andere rekening met schaarste, maar ook met de moeite die gepaard gaat met productie. Goud is schaars en kan moeilijk gedolven worden. Bitcoin is geprogrammeerd om schaars te zijn en is moeilijk om te minen.

Het idee van het toepassen van stock-to-flow op bitcoin komt van Saifedean Ammous, schrijver van het boek The Bitcoin Standard. Twitteraar Plan₿ heeft het model vervolgens uitgewerkt op bitcoin:

90.000 dollar in 2020

Het stock-to-flow model houdt er rekening mee dat bitcoin steeds moeilijker geproduceerd kan worden. En dat kan je ook zeggen, volgend jaar vindt namelijk de bitcoin block halving plaats. Op dat moment komen er minder bitcoin vrij per transactieblok en worden nieuwe bitcoin schaarser.

De bitcoin block halving kan vervolgens invloed hebben op de prijs. Minder aanbod van nieuwe bitcoin en een gelijke vraag kan ervoor zorgen dat de koers stijgt naar 90.000 dollar in 2020. Tenminste, als bitcoin het model blijft volgen.

 


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Ontvang nieuwsbrief


 

Op het moment van schrijven lijkt dat nog ver weg, vorige week is de koers nog gezakt naar 7.000 euro. Nu lijkt bitcoin te stabiliseren rond 7.500 euro.

Wil je ook niets missen van alle actie rondom de bitcoin koers? Bekijk dan onze uitgebreide bitcoin koerspagina:

Bekijk bitcoin koers

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Al is het wel zo dat goud en zilver een use case hebben en Bitcoin dat (nog) niet heeft.
  En het idee van store of value is echt een ultieme poging om er nog wat van te maken aangezien BTC links en rechts ingehaald word door vele andere coins/tokens.

  Ik denk zeker dat Bitcoin in prijs zal stijgen maar dat heeft niets met op hun rekenmodel gebaseerde statistieken te maken en meer met de volgende bullrun op hype gebaseerd

  2 oktober 2019
 • Wonderlijk dat mensen nog steeds geloven in het sprookje dat bitcoin heet. Zelf ooit gegokt, verkeerd getimed, 80% van m’n geld weg. Jammer helaas. Bitcoin wordt nooit meer wat.

  2 oktober 2019
  • Dat jij geld bent verloren door Bitcoin heeft niks met Bitcoin zelf te maken. Dat heeft puur te maken met het feit dat jij je coins verkocht hebt. Technisch gezien maak je geen verlies zolang je niet verkoopt. Had je je coins vastgehouden dan had je vandaag, morgen of verder in de toekomst misschien wel winst gepakt.

   Daarnaast vraag ik mij af waarom je de moeite neemt om dit artikel te lezen als je er toch niet meer in geloofd.

   7 oktober 2019
 • Bitcoin wordt links en rechts ingehaald door vele andere coins? Noem er eens een paar?

  2 oktober 2019
 • Nee hoor ik hoorde dat het 1 miljoen word ja echt waar hoor je moet mij geloven het word 1 miljoen hoor

  3 oktober 2019