8 redenen waarom het Bitcoin netwerk sterker is dan tijdens vorige halving in 2016

Rafael Schultze-Kraft is mede-oprichter van Glassnode, een blockchain analysebedrijf. Hij zegt dat de fundamenten van bitcoin sterker zijn dan ooit. In een recente tweet vergelijkt hij de statistieken van bitcoin ten tijde van de vorige block halving in 2016 met die van nu. In vier jaar tijd heeft bitcoin een flinke groei doorgemaakt:

  1. Netwerkgroei: Het aantal bitcoin ontvangstadressen is gegroeid met 234 procent.
  2. Nieuwe adressen: Het aantal nieuwe bitcoinadressen dat erbij komt is gestegen met 68 procent.
  3. Kleine adressen: Het aantal adressen met minimaal 0,01 bitcoin is nu 204 procent hoger, het aantal adressen met minimaal 0,1 bitcoin is in vier jaar gegroeid met 142 procent.
  4. Grote adressen: Steeds meer investeerders HODL’en ook grotere hoeveelheden bitcoin. Het aantal adressen met meer dan 1 bitcoin is nu 64 procent hoger dan in 2016.
  5. Whales: het aantal adressen met meer dan 1000 bitcoin is gestegen met 13 procent. Hoogstwaarschijnlijk ook door de groei in het aantal cryptocurrency exchanges wereldwijd.
  6. Netwerkactiviteit: het aantal actieve adressen wat dagelijks actief is, is nu 59 procent hoger.
  7. Volume:Het aantal dagelijkse transacties is gestegen met 44 procent en het volume in dollars is gegroeid met 682 procent (mede door de stijgende koers)
  8. Miners: De totale rekenkracht op het bitcoin netwerk is gestegen met maar liefst 6.800 procent.

Wat kunnen we met deze cijfers?

Kijk je puur naar deze cijfers, dan staat bitcoin er een stuk beter voor dan in 2016. Maar volgens Schultze-Kraft is het belangrijk om naar de lange termijn te kijken. Op Twitter zegt hij het volgende:

“Bitcoin blijft een volatiele activa, en is op korte termijn altijd vatbaar voor grote dalingen. Maar wanneer je uitzoomt zie je dat de fundamenten van bitcoin blijven groeien, en dat is onweerlegbaar bullish (positief voor de koers). Investeerders met een langetermijnvisie zullen dit begrijpen.”

We zijn benieuwd hoe de bitcoin halving deze keer gaat uitpakken! Op deze pagina vind je meer informatie over de halving en de invloed op de koers:

Alles over de bitcoin block halving

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.