Bitcoin en altcoin koers analyse: fantastische week voor altcoins, volgt ook bitcoin?

Het was een geweldige week voor altcoins zoals XLM (30%), ETH (15%) en XRP (14%). De vraag die we in deze analyse beantwoorden: hadden we dit aan kunnen zien komen? Ook kijken we naar de koers van bitcoin.

Geen zin om te lezen? Axel helpt je graag:

Tja, we hadden het aan kunnen zien komen

Altcoins zoals Stellar (XLM) bereiden zich al maanden voor op een koersstijging. Dat gebeurt alleen wel op de achtergrond. Op de grafiek hieronder zie je de grafiek van Stellar (XLM) uitgedrukt in bitcoin. De grafiek geeft dus niet de waarde in dollar of euro weer, zoals je misschien gewend bent.

Deze grafiek is handig voor investeerders die door middel van handelen in altcoins meer bitcoin willen verdienen. Zie je een groene candle, dan stijgt de koers van een altcoin harder dan bitcoin.

Maar hee, ik dwaal af. Op de grafiek zie je negatieve divergentie. En dat kan een voorbode zijn voor een flinke stijging. Eentje die we afgelopen woensdag dan ook zagen.

Negatieve divergentie? Dat betekent dat de koers van Stellar (XLM) steeds lagere bodems maakt. Je ziet dat op de grafiek terug met de dalende oranje trendlijn. Maar de RSI stijgt juist relatief. Ook daar zijn bodems te zien, maar die worden steeds hoger. Dat geven we op de grafiek aan met de stijgende oranje trendlijn. Dit verschil tussen koers en RSI noemen we dus negatieve divergentie.

Ook zie je dat de RSI nu erg hoog is. Wanneer de RSI zich boven de paarse zone bevindt spreek je van overbought. De koers is dan te hard gestegen en kan in de komende dagen daarom wat dalen.

Ook bij andere altcoins het geval

Dan denk je vast: ja leuk, maar dat is is maar één voorbeeld. Maar je ziet hetzelfde patroon ook bij andere altcoins. Laten we eens een rondje maken langs verschillende altcoins. Alle grafieken zijn in vergelijking met bitcoin.

Ethereum (ETH):

Litecoin (LTC)

Bij Ripple (XRP) zelfs sinds mei, als we de trendlijnen wat minder nauwkeurig tekenen:

Rectificatie: over de RSI en de bitcoin koers

We sluiten af met een korte rectificatie en een blik naar de bitcoin koers. In de YouTube comments waren er een paar reacties over de koersanalyse van dinsdag. En die waren ook terecht. We waren niet helemaal duidelijk geweest in onze laatste analyse.

We hebben misschien te snel een conclusie getrokken naar aanleiding van een tweet over de RSI en de bitcoin koers. Het is op dit moment lastig om iets te zeggen over de bitcoin koers als je deze naast de RSI legt. We willen jullie in ieder geval bedanken voor jullie oplettendheid!

De komende dagen blijft het in ieder geval interessant om de driehoek te volgen (ja verdorie, daar is ie weer). Maar voordat de driehoek stopt is daar de lancering van Bakkt op maandag 23 september. Laten we eens gaan speculeren. Wat kan er gebeuren?

  1. Positief: De hype is real. Bakkt geeft net dat ene duwtje omhoog en bitcoin breekt aan de bovenkant uit de driehoek. De koers maakt zich op voor de all time high.
  2. Neutraal: Bakkt heeft geen invloed op de koers. We moeten wachten tot de driehoek is uitgespeeld, tot medio oktober.
  3. Negatief: Buy the rumours, sell the news. Het kan zijn dat de lancering van Bakkt al ingeprijsd is. Investeerders pakken hun winsten op het moment van de lancering, en de koers van bitcoin daalt hierdoor.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Weer te belachelijk voor woorden: Bakkt geeft een stijging blijft neutraal daalt de bitcoin hahaha zo lust ik er nog wel een paar !!!! Geef toch eens een mening of schrijf niks

    21 september 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.