Categories: Overig

Bitcoin en altcoin traden zonder risico met Altcoin Fantasy

Nieuw in de wereld van cryptocurrency’s, maar wel benieuwd naar crypto trading? Dan is het ook mogelijk om traden uit te proberen zonder ‘echt geld’ te besteden. Op die manier loop je namelijk geen risico om geld te verliezen. Een populaire app waarmee dat kan is Altcoin Fantasy. Deze app is zowel te downloaden op Android als op iOS.

Risico’s van het vak leren

Het doel van Altcoin Fantasy is om nieuwe investeerders te leren traden. Gebruikers van de app beginnen met een virtueel bedrag in Amerikaanse dollars. Dit bedrag kunnen ze vervolgens uitgeven om te handelen in 1.400 verschillende cryptocurrency’s. De app wordt constant bijgewerkt met de real-time koersen.

Gebruikers van de app krijgen uitgebreide informatie om hen te helpen de juiste beslissing te nemen. De app bevat bijvoorbeeld beschrijvingen van de cryptocurrency’s, gerelateerd nieuws en historische grafieken voor elk van de verhandelbare digitale munten.

Wedstrijden tussen spelers

Met de app is het ook mogelijk om het op te nemen tegen andere spelers wereldwijd. Aan het eind van de wedstrijdperiode wordt er een winnaar bekendgemaakt, en de winnaar krijgt een aantal ACF-tokens (Altcoin Fantasy Tokens). De winnaar is degene die aan het eind van de periode de hoogste waarde heeft in virtuele dollars.

Om het spel te spelen moet je de app installeren en een account aanmaken. Hierna kan je je registreren voor een nieuwe wedstrijd, of je kan je inschrijven voor een lopende wedstrijd. Tijdens de competitie kan je je plek in de ranglijst bekijken. Het deelnemen aan de competitie is helemaal gratis.

Klaar om echt cryptocurrency te traden?

Met de app kan je het handelen in crypto uitproberen. Heb je eenmaal de fijne kneepjes van het vak geleerd, dan is het leuker om het ‘in het echt’ cryptocurrency te kopen. Je kan bijvoorbeeld bitcoin kopen bij een Nederlandse aanbieder zoals BTC Direct. Maar binnenkort wordt het nóg eenvoudiger om met je smartphone te handelen in verschillende cryptocurrency’s. Daarover volgt later meer..

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

Recent Posts

Wat betekent Brexit voor Bitcoin? En waarom zijn er zoveel longs?

Op Bitfinex is het aantal bitcoin in long posities op een historisch hoog niveau. Wat zegt dat over de koers…

11 uur ago

Wat is de juiste spelling? Cryptocurrency’s of cryptocurrencies?

Schrijven over bitcoin en crypto brengt wat moeilijkheden met zich mee. Niet alleen de industrie staat nog in de kinderschoenen,…

14 uur ago

Bitcoin presteert beter dan goud, aandelen en obligaties in 2019

Het jaar en het decennium zijn beide bijna voorbij, tijd om terug te kijken naar de beste investering van je…

16 uur ago

ING wil jouw bitcoin gaan bewaren: not your keys, not your bitcoin?

Opvallend nieuws als we Reuters moeten geloven: ING werkt aan een bewaardienst voor cryptocurrency’s. Volgens het persbericht ziet de bank…

1 dag ago

Pump en dump alleen bij bitcoin en cryptocurrency? 20 miljoen euro boete voor Morgan Stanley

Iedereen die al wat langer in cryptocurrency zit, is bekend met pump en dump strategieën. P&D lijkt dan ook voorbehouden…

1 dag ago

Nic Carter: ‘Libra van Facebook schudt overheden wakker’

De introductie van Facebook’s digitale valuta Libra heeft veel teweeggebracht dit jaar. De munt is nog niet gelanceerd, dus het…

2 dagen ago