Bitcoin analyse: zo is 100.000 dollar mogelijk in 2021

De weg naar de all-time high voelt een beetje als aftellen richting oud en nieuw. Op oudjaarsdag kijk je naar TV en zie je eerst Sidney vuurwerk afsteken, ‘s nachts zijn wij aan de beurt en daarna volgt Amerika.

Bitcoin volgt bijna hetzelfde pad. Uitgedrukt in Japanse yen heeft bitcoin al een record behaald. En ook in Nederland was het afgelopen nacht feest, op onze eigen koerspagina tikte bitcoin even 55.500 euro aan.

Alleen uitgedrukt in Amerikaanse dollar moeten we nog heel even wachten op een all-time high. Bitcoin hoeft nog maar 900 dollar te stijgen om het laatste koersrecord van april te verbreken. Spannend!

Wat verwachten we van het laatste kwartaal?

Terug naar onze eigen valuta, de euro. Kijken we naar de geschiedenis van bitcoin, dan is het laatste kwartaal vaak het succesvolste. Combineer dat met een uitbraak uit een driehoek op de weekgrafiek, en dan heb je minimaal twee ingrediënten voor succes.

Aan welke koers moet je denken? Daarvoor bestaat een simpel trucje. Breekt de koers uit een driehoek? Dan is het koersdoel zo groot als de ‘opening’ aan de linkerkant. In dit geval betekent dit dat een bitcoin prijs van 90.000 euro mogelijk is tegen het einde van het jaar. Voor de Amerikanen: dat komt neer op ongeveer 100.000 dollar.

Of nog hoger?

Opvallend genoeg volgt bitcoin nog steeds het uitgestippelde pad van analist PlanB. In juni dit jaar deelde hij zijn worst case scenario voor de laatste maanden van 2021. Om je een beeld te geven: bitcoin dook toen net onder 30.000 euro. Veel investeerders waren bang dat het bitcoin mining verbod van China zou leiden tot veel lagere koersen.

In plaats daarvan heeft bitcoin zich knap hersteld, en de teller staat op meer dan 63.000 dollar in oktober. Blijft bitcoin het pad van PlanB volgen? Dan kunnen we eind december een prijs van 135.000 dollar verwachten, omgerekend 116.000 euro. Het worden ongetwijfeld wilde maanden!

 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Frank, hou gewoon je mond. Je praat teveel

    20 oktober 2021
  • Heb ik het nu mis of is die grafiek op een logaritmische schaal?
    Dat betekent dat die twee gelijke pijlen helemaal niet even groot zijn…

    21 oktober 2021