Dit is waarom bitcoin na 10.000 dollar hoogste punt van 2020 doorbreekt

UPDATE 02-06-2020: Vanaf 16:45 is de bitcoin koers met maar liefst 10 procent in een uur gedaald. Blijft de daling voortzetten? Dan kan de koers in het uiterste geval zakken naar de onderkant van de driehoek in deze analyse, rond 8.800 dollar (7.865 euro).

Waarom gebeuren alle leuke dingen als je slaapt? Vannacht steeg de bitcoin koers met maar liefst 7 procent in een half uur. Maar nog belangrijker, eindelijk breekt de prijs uit boven 10.000 dollar (8.980 euro). Dat is een belangrijke psychologische grens. Kan bitcoin deze keer boven 10.000 dollar blijven? Of kunnen we een daling verwachten?

Bitcoin breekt uit driehoek

Je kijkt hieronder naar de koersgrafiek uitgedrukt in dollars. Elke kaars op de grafiek stelt vier uur voor.

Vorige week las je in onze analyses over de driehoek waarin de koers van bitcoin zich beweegt. Of eigenlijk bewoog, want de prijs is er vannacht met overtuiging uitgebroken.

En nog opvallender, bitcoin schoot direct door de weerstand van 10.000 dollar (8.980 euro). Dat is de onderste lijn op de grafiek. In mei is het bitcoin nog niet gelukt om langdurig boven dit punt te blijven. Elke poging om 10.000 dollar te doorbreken mislukte toen.

Bitcoin stopte pas bij 10.400 dollar (9.339 euro) met stijgen, de bovenste groene lijn op de grafiek. Waarom de koers daar stopte, lees je hieronder.

Belangrijke weerstand

Je kijkt nog steeds naar de grafiek van bitcoin, maar dan uitgezoomd. Elke candle stelt nu een dag voor.

De bovenste groene lijn is het hoogste punt van de koers van dit jaar. In februari tikte bitcoin even de 10.400 dollar aan, voordat de koers aan de fikse daling begon. Sindsdien heeft bitcoin zich knap hersteld, want de koers is op weg om te breken met het hoogste niveau van dit jaar.

Goed gevoel over de koers

Op Twitter en andere sociale media wordt er volop gediscussieerd over de bitcoin koers. En als je die discussies naast de koers van bitcoin legt, dan kom je op interessante conclusies. Dat is wat Santiment doet, een cryptocurrency analysebureau.

Wat valt op? Als er op Twitter vooral negatief gesproken wordt over bitcoin, dan is dat positief voor de koers. En andersom ook, als iedereen juist positief praat over bitcoin, dan is het tijd om te verkopen. Dat voelt misschien wat tegenstrijdig, want als alles goed gaat is het een natuurlijke reactie om juist met de groep mee te gaan.

Hieronder vind je de grafiek van Santiment. Het sentiment zie je aan de oranje vlakken, de koers is de zwarte lijn op de grafiek. Hoewel bitcoin net heeft gebroken met de tienduizend dollar, is het sentiment nog neutraal. En dat is positief. Gezien het feit dat iedereen nog niet overdreven optimistisch is, zou je kunnen stellen dat de koers nog verder kan gaan stijgen. 

Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers?

Leuk en aardig, maar wat kan de koers de komende dagen doen? Net zoals Twitter blijven we neutraal, dus beschrijven we twee kersverse scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief). De grafiek hieronder is de daggrafiek van bitcoin, de blauwe driehoek en de groene lijnen herken je nog uit het begin van de analyse.

Bullish
Lukt het bitcoin om boven 10.000 dollar (8.980 euro) te blijven, dan vormt 10.400 dollar (9.339 euro) de eerste weerstand. Dat is de bovenste groene lijn op de grafiek. Als de koers daardoorheen breekt dan wordt 11.000 dollar (9.878 euro) de eerstvolgende belangrijke weerstand. Dat is de oranje balk op de grafiek.

Bearish
Wat als de koers toch zakt? Dan kan de bovenkant van de driehoek dienen als nieuwe ondersteuning. Dat betekent een daling naar ongeveer 9.500 dollar (8.531 euro).


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.