Bitcoin breekt uit! Na de halving naar 28.000 dollar? Technische analyse

Het gaat hard! Ook vandaag stijgt de bitcoin koers verder, op het moment van schrijven is bitcoin meer dan 9.500 dollar (8.810 euro) waard. En het wordt extra spannend, want bitcoin kan uit een jarenlange trendlijn breken. En daarna kan het wel eens hard gaan, zeker met de bitcoin block halving in het vooruitzicht.

Bitcoin schuurt tegen cruciaal niveau

Het wordt nu wel erg spannend. De bitcoinkoers schuurt namelijk tegen een belangrijk niveau aan, tussen 9.400 dollar (8.720 euro) en 9.500 dollar (8.810 euro). Deze zone geven we op de grafiek aan met de oranje balk.

Je ziet dat de oranje balk een sterke ondersteuning was geweest in de zomer van vorig jaar. En in oktober en november vorig jaar was dit niveau juist een krachtige weerstand, het lukte bitcoin niet om deze prijs te overstijgen.

Het lijkt nu dat bitcoin uit de zone is gebroken, maar de dag is nog niet voorbij en er kan nog van alles gebeuren.

Op meerdere fronten spannend

Je kijkt hieronder naar de bitcoin koers in dollars van begin 2017 tot en met nu. Al die jaren beweegt de koers van bitcoin zich tussen twee trendlijnen. En nu lijkt het erop dat bitcoin uit de driehoek gaat breken.

De zone rondom 9.400 dollar (8.720 euro) en 9.500 dollar (8.810 euro) is leuk om in de gaten te houden. Sluit bitcoin de dag boven 9.500 dollar? Dan is bitcoin na al die jaren eindelijk uit de driehoek gebroken.

Het koersdoel is dan zo groot als de opening van de driehoek. In een analyse eerder deze week las je dat 28.000 dollar (25.670 euro) dan een mogelijk doel is. Zeker met de aankomende bitcoin block halving is dat helemaal geen gekke gedachte. Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning van miners gehalveerd, van 12,5 bitcoins per transactieblok naar 6,25 bitcoins. Deze minerbeloning is tegelijkertijd de instroom van nieuwe bitcoins op de markt. De bitcoin halving heeft dus direct invloed op het nieuwe aanbod van bitcoins, en dus ook op de prijs. Want daalt het (nieuwe) aanbod, en blijft de vraag gelijk? Dan moet de prijs in theorie gaan stijgen.

Korte termijndoel is 10.600 dollar

Maar het doel op korte termijn is nu 10.600 dollar (9.850 euro). Dat komt omdat de koers gisteren uit een bull flag is gebroken. Dat zie je op de grafiek hieronder terug. Je kijkt naar de koers van april tot en met nu, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. 

Een bull flag is een koersformatie die in veel gevallen leidt tot een flinke stijging. Een bull flag herken je zo:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag.
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag.

Gisteren brak de koers uit de vlag, maar de bitcoin prijs schoot niet direct door naar 10.000 dollar. In plaats daarvan testte bitcoin de bovenkant van de vlag nog. Die test blijkt succesvol, want de prijs stijgt vandaag verder door. Dat betekent dat de koers nog steeds potentie heeft om naar 10.600 dollar (9.850 euro), het koersdoel van de bull flag.

Onze verwachting van de koers

Spannend, wat gaat de koers de komende dagen doen? Zoals altijd schetsen wij twee scenario’s, positief (bullish) en negatief (bearish).

  • Bullish: Bitcoin blijft boven 9.400 dollar (8.720 euro) en 9.500 dollar (8.810 euro). Daarmee kunnen we onze ogen richten op 10.600 dollar (9.850 euro), het koersdoel van de bull flag. Op de grafiek hieronder aangegeven met de groene balk.
  • Bearish: Wat als bitcoin onder 9.400 dollar (8.720 euro) zakt? Dan komt 8.600 dollar (8.000 euro) als eerste in zicht, op de grafiek aangegeven met de rode balk.

 

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • We gaan knallen Peter. Kopen jongens!!!!

    7 mei 2020
  • He. He snap je niks of ben je blind.. Welke 20k…

    9 mei 2020