Bitcoin analyse: diep in het rood, wat nu? 3 mogelijke scenario’s

Dat ging snel! Was bitcoin afgelopen weekend nog meer dan 40.000 euro waard, nu staat de teller ruim 3.000 euro lager. Wat kunnen we nu van de cryptomunt verwachten?

Dansen op het gemiddelde

Bitcoin maakt het spannend, dat zien we op de daggrafiek hieronder. De groene lijn die onder de koers loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de 200 dagen. Zo’n lijn noem je ook wel een moving average

Dit gemiddelde wordt in de technische analyse vaak gebruikt om de trend op lange termijn te bepalen. In mei vorig jaar schoot de bitcoin koers voor het eerst sinds maanden boven de 200-dagen moving average, dat was een voorbode voor veel groene maanden. Een jaar later dook de koers eronder, en was de trend omgeslagen.

En op dit moment? Bitcoin balanceert op het randje. Sinds juli stuitert de koers meerdere malen op het gemiddelde, maar een duidelijke beweging omhoog ontbreekt vooralsnog.

Wat verwachten we van bitcoin?

Veel onzekerheid dus, maar wat betekent dit voor bitcoin? De koers is door de ondersteuning van 39.800 euro gebroken, de oranje lijn op de vieruursgrafiek. We hebben drie verse scenario’s voor jou, zodat jij op alles voorbereid bent. Het eerste scenario is bearish (negatief), en de andere twee bullish (positief).

Scenario 1

Bitcoin daalt en is op weg naar de ondersteuning van 37.600 euro. Is deze ondersteuning niet haalbaar? Dan zakt de koers direct door naar 35.800 euro, de onderste rode lijn op de grafiek.

Scenario 2

Alles lijkt erop dat de daling nog niet helemaal voorbij is. Bitcoin vindt eerst ondersteuning op 37.600 euro, en stuitert vanaf daar omhoog. Daarna vindt de koers weerstand op de oranje lijn op 39.800 euro.

Scenario 3

Breekt bitcoin door die oranje lijn? Dan richten we onze ogen op 41.600 euro, de groene lijn op de grafiek. Dit was het hoogtepunt van afgelopen weekend, maar ook een belangrijke weerstand de afgelopen maanden.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • BTC gaat naar 10000 usd !

  20 september 2021
  • Dat is een geweldige analyse guy!

   20 september 2021
 • nu al 3 scenario’s , je uitleg wordt steeds duidelijker ! zeg toch gewoon dat je het niet weet>….

  20 september 2021
 • Volgens de tekst zijn er 3 scenario’s die vrij vertaald op het volgende neerkomen:
  1. De Bitcoin gaat stijgen;
  2. De Bitcoin blijft min of meer gelijk;
  3. De Bitcoin gaat dalen.

  Nou de schrijver doet zeker wat hij belooft, met deze scenario’s ben je inderdaad op alles voorbereid.
  Wat een giller 🙂

  21 september 2021
 • Beste Frank,

  Ik mis enige vorm van fundamentele analyse. Dat geldt niet alleen voor jou maar voor veruit de meeste bitcoin “analisten”. Je kennis van TA zegt absoluut niks over je kennis van de onderliggende waarde. Wat dat betreft kun je net zo goed schrijven over suiker of het weer. Je bent geen Bitcoin analist maar iemand die op basis van historische patronen voorspellingen doet over de toekomstige prijsvorming.

  21 september 2021
 • Beste Frank,

  nou wat een analyse zeg Satoshi Nakamoto weet het nog beter…

  Mvg. CrypTony

  21 september 2021
 • Scenario 4:

  Bitcoin zakt nog verder dan je laagste voorspelling xD

  21 september 2021
 • Wat een bullshit analyse. Toont aan dat het een groot casino is en blijft. Wat de koers werkelijk gaat doen is alleen voor de happy few.

  22 september 2021
 • 1000 wordt 2000, 2000 wordt 1000 simpel gokken maar

  22 september 2021