Bitcoin analyse: te snel, te veel verkocht, snelle stijging naar 42.000 euro mogelijk

Gisteren ging het wel erg snel: knipperde je met je ogen, was bitcoin zomaar bijna 2.000 euro meer waard. Een kwartier later was die winst alweer verdampt. Wat was er aan de hand? En wat kunnen we van de komende dagen verwachten?

Bitcoin en de Walmart-achtbaan

Je kan de bitcoin koers verklaren aan de hand van technische analyse, maar groot nieuws heeft altijd meer impact op de prijs. Gisteren leek het even alsof Walmart litecoin zou accepteren. Niet alleen de litecoin koers reageerde, ook bitcoin schoot op hetzelfde moment omhoog.

Dat zie je hieronder op de minuutgrafiek. In nog geen kwartier tijd ging de prijs van 38.000 euro naar 39.650 euro. Al snel werd het duidelijk dat het om nepnieuws ging. De koers zakte terug naar 37.000 euro.

Wat kunnen we verwachten van bitcoin?

Afgezien van deze bijzondere koersbeweging is er nog niet veel veranderd ten opzichte van gisteren. In de analyse bespraken we de divergentie tussen de RSI en de bitcoin koers, en hoe deze divergentie kan leiden tot een koersstijging. Hoe dat ook alweer zat, lees je hier.

Wat kunnen we nu verwachten van bitcoin? We beschrijven twee scenario’s op basis van de RSI en de reeks van Fibonacci.

Bullish

De divergentie lijkt nu uit te spelen, bitcoin bereikte een lagere bodem en is nu op weg omhoog. De eerste weerstand die de koers tegenkomt is de middelste groene Fibonacci-lijn rond 39.100 euro.

Lukt het bitcoin om door deze lijn te breken? Dan ligt de volgende weerstand op 42.650 euro, het volgende Fibonacci-niveau. Daarboven vinden we de blauwe Fibonacci-lijn op 47.730 euro.

Bearish

Maar wat als bitcoin toch daalt? In dat geval wordt de nieuwe bodem 35.500 euro, de onderste groene Fibonacci-lijn op de grafiek. Dit was eerder in augustus juist een sterke weerstand, te zien aan de bovenste cirkel.

Duikt bitcoin verder omlaag, dan kan 31.100 euro de volgende ondersteuning worden. Dit is de rode Fibonacci-lijn, en deze prijs was eind juli een belangrijk steunpunt. Dat geven we aan met de onderste cirkel op de grafiek.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Beste Frank, ik volg nu al een poosje je Bullish en Bearish berichten….. Echt wijzer word ik hiervan niet. Met zulke berichten heb je altijd gelijk. Graag eens je standpunt innemen wanneer je voor Bullish of Bearish gaat. Persoonlijk vind ik je berichtgeving Bull(shit).

  14 september 2021
 • Chris, volgens mij heb jij het niet helemaal begrepen !

  14 september 2021
 • Ik lees toevallig hierboven een soortgelijke mening, maar wou dit zoiezo al is een keer plaaten

  “Het lijkt erop dat…”, “maar het kan ook juist de andere kant op vallen..” “en dan kan die lijn zich doorzetten tot aan..”, maar als dat niet gebeurt zou het ook zomaar kunnen dat..”

  Allemaal gebaseerd op lucht.
  Maar dat gebeurt niet alleen op deze site.

  14 september 2021
 • Beste,

  Gelieve altijd (ook) de US dollar koersen te vermelden.

  Dank u

  15 september 2021
 • Jullie blijven voortdurend bezig met marktwerking te formuleren als rekenmodel. Het is niets meer dan waarzegger, handlezen, tarotkaarten leggen, etc.

  15 september 2021
 • De hele technische analyse is sowieso dubbelgebakken lucht. Is bladvulling om lezers en advertentieinkomsten te genereren. Maar het sentiment, de economie, het laatste nieuws (al dan niet fake), Musk, FUD en FOMO zijn allesbepalend en hangen van ratio en irrationaliteit aan elkaar. Heb een visie voor de langere termijn, houd je daar aan, en kijk 1 x per maand naar de koersen. Daar slaap je ook een stuk lekkerder van.

  16 september 2021