Bitcoin hapert, altcoins XRP en Binance Coin schieten de lucht in

Het ging hard zaterdag! Even tikte bitcoin bijna 60.000 dollar aan (50.800 euro), en een paar uur later dook de cryptocurrency met 3.000 dollar omlaag. Wat dat betreft is bitcoin net zo veranderlijk als het weer. Het ene moment zit je lekker buiten te barbecuen, een paar dagen later schraap je sneeuw van je auto.

En waar bitcoin hapert, profiteren andere coins. Heb je de koers van Ripple (XRP) al gezien? Die schiet vandaag met 30 procent omhoog. Ook de Binance Coin koers blijft maar gaan, deze munt bereikt een all-time high van 326 euro. Maar wat kunnen we de komende dagen van bitcoin verwachten?

Bitcoin vindt weerstand

We beginnen deze analyse met de weekgrafiek. Na regen komt zonneschijn: nadat de bitcoin koers twee weken op rij daalde sloot bitcoin de afgelopen week af met een mooie groene kaars. Dat is het goede nieuws, het slechte nieuws is dat de koers nog steeds weerstand vindt op 59.135 dollar (50.060 euro). Dat is de bovenste oranje lijn op de grafiek.

Bitcoin gevangen tussen weerstand en ondersteuning

Dit beeld zien we ook wanneer we inzoomen op de daggrafiek. Bitcoin stuiterde twee weken geleden met overtuiging omhoog op de onderste oranje lijn op 51.400 dollar (43.502 euro). Maar de afgelopen week bleef de koers steken bij de weerstand van 59.135 dollar (50.060 euro).

Onder de koersgrafiek zie je de Relative Strength Indicator (RSI), deze laat je het momentum van de koers zien. De lijn beweegt nog steeds boven de 50, dat betekent dat de koers nog steeds een positief momentum heeft. Maar de lijn laat wel een daling zien. Blijft die trend doorgaan, dan kan het momentum omslaan en kan de koers verder dalen.

Wat verwachten we van bitcoin?

We zoomen nog verder in, je kijkt nu naar de vieruursgrafiek vanaf begin maart. Bitcoin brak door de blauwe dalende trendlijn, en na het testen van deze lijn was de koers goed op weg om door 60.000 dollar (50.800 euro) te breken. Dat gebeurde niet, bitcoin vond weerstand op 59.400 dollar (50.262 euro). Wat kunnen we van de komende dagen verwachten?

Bullish
De weerstand op 59.400 dollar (50.262 euro)is een hele pittige. Lukt het bitcoin eindelijk om deze weerstand te breken? Dan ligt de weg vrij naar 61.800 dollar (52.289 euro), de hoogste koers ooit. Dit is de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Maar wat als bitcoin net zoals afgelopen week toch weerstand vindt op de bovenste oranje lijn? In dat geval ligt 57.100 dollar (48.313 euro) het meest voor de hand, de onderste oranje lijn op de grafiek. Zakt bitcoin zelfs daar doorheen, dan is 55.000 dollar (46.536 euro) het eerstvolgende niveau om in de gaten te houden. Dit is de rode lijn op de grafiek.

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.