Bitcoin breekt uit en is op weg naar 50.000 euro

Bitcoin is soms slecht voor je hart! Dinsdag daalde de crypto met 3.000 euro, en woensdag steeg bitcoin doodleuk weer naar hetzelfde niveau. Bitcoin heeft een beetje moeite met keuzes maken. Gaan we de komende dagen stijgen of dalen?

De grafieken in deze analyse zijn afgebeeld in dollar, in de lopende tekst vind je de bijbehorende waarde in euro.

Bitcoin maakt het spannend

Het is nu letterlijk erop of eronder, als je naar de daggrafiek kijkt. Hieronder zie je de bitcoin koers vanaf eind 2020. De groene lijn onder de koers is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen, of ook wel de 50-dagen moving average.

Deze lijn wordt in de technische analyse vaak gebruikt om een trend aan te wijzen. En eigenlijk is het principe heel simpel. Bevindt de koers zich boven de lijn, dan is er sprake van een stijgende trend.

Twee weken geleden dook bitcoin voor het eerst sinds september vorig jaar onder de lijn. De koers veerde echter snel terug, en nu beweegt de prijs nét iets boven de 50-dagen moving average.

Poging twee

Tijd om verder in te zoomen! Je kijkt nu naar de vieruursgrafiek. Eerder schuurde bitcoin al tegen de blauwe dalende trendlijn, om vervolgens uit te breken. Maar die uitbraak was slechts van korte duur, de prijs daalde weer tot aan de onderste trendlijn. Nu is het echter tijd voor poging twee.

Zoomen we nog verder in op de grafiek, dan kunnen we de actie nog beter zien. Bij het rode kruis zie je dat bitcoin niet door kon stijgen na de eerste uitbraak. Op het moment van schrijven lijkt de koers wel ondersteuning te vinden op de bovenste trendlijn.

Wat verwachten we van bitcoin?

De koers lijkt er weer wat beter voor te staan dan twee weken geleden. Wat verwachten we de komende dagen van bitcoin? We schetsen weer twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief). 

Bullish
Kan bitcoin de uitbraak doorzetten? Dan is het eerste koersdoel 60.000 dollar (49.847 euro), deze prijs blijkt de afgelopen maanden een pittige weerstand. 

Lukt het bitcoin om door deze weerstand te breken, dan komt 65.000 dollar (53.991 euro) in beeld. Dat komt neer op de hoogste koers ooit.

Bearish
Bitcoin vindt nu nog ondersteuning op de bovenste blauwe trendlijn. Die valt samen met de horizontale steun op 56.500 dollar (46.931 euro), de oranje lijn op de grafiek.

Wat als bitcoin daar doorheen zakt? In dat geval wordt de onderste blauwe trendlijn een nieuwe ondersteuning. Op dit moment betekent dat een daling naar ongeveer 53.000 dollar (44.024 euro).

In het meest negatieve scenario zakt bitcoin naar 49.000 dollar, de rode lijn op de grafiek. Dit was het steunpunt voordat bitcoin rondom Koningsdag aan zijn koninklijke rally begon.

Kortom, de marges zijn dus groot. De komende dagen wordt het spannend of bitcoin de weerstand van 60.000 dollar (49.847 euro) kan bereiken. We houden het voor je in de gaten!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Het is meer de dalingen die slecht voor je hart zijn 😛

    6 mei 2021