Bitcoin Analyse: mogelijk 70.000 euro in november bij herhaling patroon

Wat een maand. Bitcoin beweegt heftig op en neer en heeft nog een week om te bepalen of de maandcandle groen of rood kleurt. Er is genoeg bullish nieuws om een case voor groen te maken, maar aan de andere kant rammelen de financiƫle markten aan alle kanten om een argument voor rood te maken. In deze technische analyse kijken we alleen naar de grafieken en patronen voor onze glazen bol.

Kopie van de zomer

In de grafiek hieronder de bitcoin koers uitgedrukt in euro’s. Elke candle staat voor Ć©Ć©n dag. Wat opvalt is is dat de prijs zich momenteel in eenzelfde patroon bevindt als in de periode mei tot augustus, namelijk in een descending wedge. Dat wordt hieronder weergegeven met de dalende zwarte lijnen, die twee kanalen vormen.

Bron: Tradingview

Het grote verschil tussen de twee kanalen, is dat die van mei-augustus veel vaker is getest aan de boven- en onderkant. Dit is logisch omdat er netĀ een enorme dip was, de emoties liepen hoog op en niemand echt wist wat er ging gebeuren.

Inmiddels is de koers weer een beetje hersteld en in ieder geval minder volatiel, waardoor het huidige patroon minder ‘bounces’ heeft. Het vervelende van dit patroon is dat het descending is, dus hoe langer we erin zitten hoe lager de prijs zal gaan. Maar er is ook iets positiefs te melden, namelijk dat als de koers uit dit patroon breekt, dit meestal aan de bovenkant is, en zo’n uitbraak kan heel explosief zijn.

Om een indicatie te geven van waar de koers naartoe zou kunnen gaan als we naar boven uitbreken, hebben we de grafiek na het uitbreken van patroon 1 gekopieerd en deze bovenop het huidige patroon geplakt. Als de geschiedenis zichzelf zou herhalen zouden we daarmee vrij snel door de resistance op 47.500 euro gaan. De vorige all time high sneuvelt vervolgens ook snel en in november zou de koers zelfs kunnen stijgen naar 70.000 euro.

Maar dat is wel het ultieme best case scenario waarbij de hele wereld bullish is op bitcoin. Dat is wellicht iets te utopisch, en daarom houden we ook rekening met het bearish scenario. Dit kan betekenen dat we langer in het descending kanaal vast blijven zitten en wellicht weer de onderkant zouden opzoeken. De onderkant van het kanaal komt redelijk goed overeen met de supportlijn op 33.500 euro.

Bitcoin verwachting op korte termijn

Tijd om in te zoomen, we willen je namelijk ook wat handvatten voor komende week meegeven. Hieronder staat elke candle voor 4 uur en zijn alle bedragen wederom in euro’s.

Bron: Tradingview

De rode lijn rond 37.700 euro is een hele belangrijke support waar we vannacht doorheen gebroken zijn. De koers heeft nog niet definitief afstand genomen van dit niveau, er is een mogelijkheid dat het een fake-out is. Maar als de koers van dit niveau echt een support wordt en geen resistance meer is, dan is de kans groter dat bitcoin uit deĀ descending wedge van de eerste grafiek kan breken.

We zien dat in de afgelopen 12 uur dit niveau in ieder geval gepasseerd is en daarmee lijkt het dat we de positieve trend van de afgelopen dagen voortzetten. Op korte termijn ligt het volgende weerstandsniveau rond de 39.800 euro.

Stel dat de koers snel weer zakt en door de onderkant van de rode lijn op 37.700 euro zakt, dan ligt de volgende support op de onderste rode lijn die op 35700 euro ligt.

Mocht dat laatste scenario uitkomen, dan is dat alsnog positief uit te leggen. De koers vormt dan een dubbele bodem (lijkt op de vorm van een W) waarbij de tweede bodem hoger is dan de eerste bodem. Dit wordt een higher low genoemd. Een dubbele bodem geeft de koers extra kracht om nog een poging te doen om door het weerstandsniveau van 37.700 euro te breken.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Inmiddels weer hard onderuit. Alle voorspellingen ten spijt, vrijwel niets komt uit. De koers neemt zijn eigen weg.

  24 september 2021
 • Allemaal duimzuigerij, die koers zal eerder op 30K staan dan op 70K. Het is lijntjes trekken, beetje voospellen en doen alsof je er verstand van hebt. Maar feitelijk worden mensen op het verkeerde been gezet.

  24 september 2021
 • De zakkende momenten lijken me vrijwel normaal, het gedrag van veel coin eigenaars verschilt van persoon tot persoon, wie koopt en verkoopt wanneer? daar hebben we geen oog op, we kunnen enkel afgaan van verschillende nieuwsbronnen en ‘experts’ sommigen hebben eerder dit jaar voorspellingen gemaakt voor september die 9/10 zijn uitgekomen, anderen doen inderdaad alsof ze er verstand van hebben en willen positief of negatief zijn, wat ik geloof is dat het momenteel nog niet het moment is om ons hoofd te breken, binnen 2 – 3 – 4 maanden zullen we hoge stijgingen zien bij verschillende coins, indien dat dan niet voorkomt dan kunnen we ons hoofd erbij breken, naast de contracten die klaarstaan voor coins zoals ada, avax, vechain en vele andere staan er ook al ongeveer 14 biljoen bitcoins klaar om in de koers te voegen die miners gemined hebben, ook gaan meer en meer landen salvador volgen, de crash die we deze maand ervaren brengt ook vele mogelijkheden met zich mee om te investeren, volgens mij gaan we zeker nog een 70k ofwel hoger zien in de komende 4 maanden en indien het tegen dan nog niet zo is dan komt dit zowiezo wel later in 2022.

  24 september 2021
 • Dit is echt het meest wazige en slecht onderbouwde artikel in tijden. Mijn god wat een niveau

  24 september 2021
 • Toch ongelooflijk die zogezegde analyses. De gewone aandelenmarkt reageert voor een deel op emotie. De markt van virtuele munten, die zo veel jonger is en bij sommigen vlug paniekreacties teweegbrengen, reageert nog nauwer op emotie. Een dom gerucht kan genoeg zijn, om (onervaren) mensen, plots te doen kloppen of verkopen. Hoe langer de virtuele munten bestaan, hoe relatief rustiger ze gaat worden. Analyses kloppen zo goed als nooit hier. Dikwijls is de analyses dan nog zelfs in twee richtingen, de koers kan stijgen, want. . , maar ze kan ook dalen want…
  Tja, wat heb je er dan aan? Ik kan bijna alle analyses samenvatten als, de virtuele munten gaan zeker stijgen als ze niet sterk dalen….

  24 september 2021
 • Jongensā€¦kom opā€¦Het sentiment was een paar dagen geleden dat BTC een waarde van een paar ton heeft voor eind 2021 en met de geringste tegenslag mogen we -volgens jullie berichtgeving- hopen op 70k in november. Ik wil heel duidelijk maken, ik heb ook (veel) crypto maar dit is een kermisattractie. Ik hoop -ook voor mezelf en veel anderen- dat het niet zo is, maar je kunt vooralanog niet anders dan conckuderen dat het helaas gebakken lucht isā€¦een gemiste kans voor de bredere maatschappijā€¦laten we hopen op een nuttige use case van de blockchain binnenkort. Voel je vrij om te reageren! Ik vind het mooi im van gedachten te wisselen.

  24 september 2021
 • Ik ben in het geheel niet overtuigd door kennis van de ā€œexpertsā€. Teveel meningen, te verschillend. Met terugwerkende kracht is de beslissing van China en de gevolgen op de koers te begrijpen. Maar voor alle voorspellingen in de komende maanden zijn we ā€œblindenā€ die in het duister tasten. Doem-en droomscenarios: in de prullenbak. Gewoon fingers crossed en niet in paniek raken.

  25 september 2021
 • Na de zogenaamde Hallie lijn zien we dat de Bull cultuur de overhand neemt in het Believer spectrum. Al tijden zie ik lijnen, die ik vroeger voor een geeltje op straat aanbood. Helaas zijn tijden verandert en zal de omgedraaide Hoefsloot snel van zich laten horen. Instappen op 35.140 levert uiteindelijk op korte termijn de meeste veerkracht voor latere opmars richting 200K

  26 september 2021