Bitcoin komt op stoom: uitbraak kan leiden tot 11.000 dollar

Bitcoin heeft positieve momentum weer te pakken. Op dit moment staat de teller op 9.500 dollar (8.560 euro), een stuk hoger dan het dieptepunt op dinsdag. Komt 10.000 dollar (9.012 euro) weer in beeld?

Uitgebroken uit falling wedge

Deze omkeer komt door het uitbreken van de koers uit een falling wedge. Dat zijn de twee blauwe dalende trendlijnen die naar elkaar toe lopen op de grafiek hieronder. Een falling wedge is koersformatie die vaak leidt tot een koersstijging. Woensdag brak de koers uit en in de afgelopen dagen is het bitcoin gelukt om tot boven 9.500 dollar (8.560 euro) uit te komen).

Op de grafiek hieronder zie je de bitcoin koers uitgedrukt in dollars. Elke candle stelt vier uur voor.

Driehoek kan kan koers flink opschudden

Maar we zijn de ene koersformatie nog niet uit of er dient zich weer een andere aan. Je kijkt nu naar dezelfde grafiek, maar dan iets uitgezoomd. Bitcoin beweegt zich nu in een symmetrische driehoek, en een uitbraak daaruit kan een flinke impact hebben op de koers.

Het koersdoel uit een symmetrische driehoek is even groot als de ‘opening’ van de driehoek aan de linkerkant. In dit geval betekent het dat de koers kan gaan stijgen tot boven 11.000 dollar (9.913 euro) of dalen tot net iets boven 7.000 dollar (6.308 euro).

Dat zijn flinke marges, maar we moeten ook niet vergeten dat de koers van bitcoin erg beweeglijk is. Neem bijvoorbeeld de beweging op 13 mei. In nog geen dag steeg de koers met meer dan duizend dollar, naar bijna 10.000 dollar! Zo’n beweging, omhoog of omlaag, kan binnenkort ook gebeuren bij de uitbraak uit de driehoek.

Maandafsluiting boven 9.300 dollar

Het is het laatste weekend van mei, en daarom is het interessant om de maandcandles er ook bij te pakken. Hoe gaat bitcoin de maand afsluiten? Als de koers deze maand boven 9.300 dollar (8.381 euro) afsluit, dan is dat een heel positief teken. Dat zie je op de grafiek hieronder.

Het is bitcoin namelijk sinds augustus vorig jaar niet gelukt om boven dit niveau te komen. Op maandniveau is 9.300 dollar dus een sterke weerstand. Lukt bitcoin nu wel om de maand daarboven af te sluiten, dan is dat dus een erg positief teken.

Wat doet de bitcoin koers op korte termijn?

Maar even terug naar de korte termijn, wat gaat de bitcoin koers dit weekend doen? We schetsen weer twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Bij een uitbraak uit de driehoek komt bitcoin meteen een belangrijke barriere tegen. Dat is de groene balk, op 10.000 dollar (9.012 euro). Daar ondervindt de koers waarschijnlijk eerst weerstand.

Pas als de koers boven deze weerstand van 10.000 dollar komt, mogen we onze ogen richten op 11.000 dollar (9.913 euro).

Bearish
Zakt de koers, dan is de onderkant van de driehoek de volgende ondersteuning. Die bevindt zich nu ongeveer op 8.800 dollar (7.930 euro).

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Ja, sorry hoor….
  Ik lees de afgelopen maanden regelmatig jullie artikelen met een verklaring/uitleg (lees: beschrijving/weergave) van het huidige koersverloop van de Bitcoin. Fijn dat jullie dit achteraf nog even samenvatten.
  Maar de voorspelling/theorie die jullie ons dan vervolgens voorschotelen wat betreft het verdere verloop van de koers , kan dan uiteindelijk alle kanten op gaan.

  Ja…. zover was ik zelf ook al gekomen… Het wordt óf Bearish, óf Bullish, duhhhh…..

  Ik heb mij een tijd verdiept in (koers gevaren op ) ‘specialisten’ die alle voorgaande koersbewegingen van Bitcoin beweerden te kunnen verklaren. En op basis daarvan dachten te kunnen voorspellen hoe de markt zich zou gaan gedragen.
  Maar…
  Daar ben ik vanaf gestapt. Ik vaar mijn eigen koers. En dan precies tegendraads.

  Bevalt mij prima.

  Iedereen kan achteraf een gebeurtenis verklaren. En iedereen kan een komende gebeurtenis aankondigen die, óf positief, óf negatief gaat uitpakken.

  Vaar je eigen koers,
  Succes

  30 mei 2020
 • Bullish
  Bij een uitbraak uit de driehoek komt bitcoin meteen een belangrijke barriere tegen. Dat is de groene balk, op 10.000 dollar (9.012 euro). Daar ondervindt de koers waarschijnlijk eerst weerstand.

  Pas als de koers boven deze weerstand van 10.000 dollar komt, mogen we onze ogen richten op 11.000 dollar (9.913 euro).

  Bearish
  Zakt de koers, dan is de onderkant van de driehoek de volgende ondersteuning. Die bevindt zich nu ongeveer op 8.800 dollar (7.930 euro).

  Okay, what else is new?

  30 mei 2020
 • echt he, ik kan ook pagin’s schrijven op basis van wat gebeurt is, en pagina’s dat het ofwel Bullish word met signalen Bearisch. Of dat het Bearish word met mogelijk bull uitbraak. ik lach mij kapot met die 10tallen artikels die altijd hetzelfde en niets vertellen…. hopelijk worden die schrijven niet teveel betaald.

  2 juni 2020
  • Cryptohandel paradox: volstrekt onvoorspelbaar en eerlijk? maar toch te beïnvloeden/manipuleren en oneerlijk……?

   Oplossing en GRATIS tip: stal je crypto door gebruik te maken van SAVING en/of STAKING.??☺

   4 juni 2020