Bitcoin analyse: angst en verloren supports

Bitcoin verduurt daling na daling. Nadat de prijs afgewezen werd op een belangrijk punt (beschreven in mijn vorige analyse), is bitcoin ook het patroon aan het volgen wat ik geschetst had. Het ziet er niet goed uit voor bitcoin.

Nu de spanningen met Oekraïne en Rusland pieken, heerst er veel angst op de markt. Deze macro omstandigheden zijn belangrijk voor het verloop van bitcoin, aangezien veel investeerders hun keuzes baseren op de uitkomst van deze spanningen. Toch probeer ik er een technische analyse op los te laten.

Lower high

De vorige twee analyses zijn bijna precies samengevallen met de huidige koers van bitcoin. Ondanks dat het goed is om te zien dat technische analyses een hulpzame tool zijn, is het nooit leuk om bitcoin zo te zien dalen. In de rode cirkel zie je het punt aangegeven waar ik een lower high voorspelde.

De koers is vervolgens gedaald naar de vorige weerstand, aangegeven als de middelste gele lijn. Hier maakte bitcoin een bearish retest – waarbij de prijs weer terugschoot onder een voorgaande weerstand. Het resultaat hiervan is nu te merken, met een bitcoin koers die richting de trendlijn en de onderste gele zone beweegt.

Angst leidt de markt

De enige mogelijkheid dat ik nog bullish kan worden op bitcoin, op korte termijn, is als de koers hier geen lager laagtepunt neerzet. In dat geval kunnen we stellen dat bitcoin richting een uptrend aan het bewegen is (met higher highs en higher lows). Echter, met de macro economische spanningen lijkt dit niet aanstaande.

Er is één grote leidende factor: angst. Als we kijken naar de Fear and Greed Index – een indicator waarmee je de angst of hebberigheid kan meten – is dit goed te zien. Dit metertje wordt rood als er angst is, en het tegenovergestelde als de wijzer richting het groen beweegt. De speculaties over Oekraïne en Rusland zullen hier ook een grote rol in spelen.

De supports

Het zal niet raar zijn als bitcoin verder daalt. Sterker nog; het zou gekker zijn als we in een uptrend terecht komen (al is dit een prettiger alternatief). In de onderstaande chart zie je de dagelijkse grafiek van bitcoin, die belangrijke levels verloor. De volgende twee supports die ik zie, zijn degenen die ik vorige week ook al aangaf; de trendlijn en de support rond de 30.000 (26.500 euro).

Zoals gezegd in die analyse blijf ik bearish tot deze punten, en het liefste zie ik nog een opleving voordat deze geraakt worden. Jammer genoeg kruipt bitcoin hier elke dag een stukje dichterbij. De koers kan vanuit daar opleven, of we moeten aan niveau’s gaan denken die we liever niet in ons hoofd halen.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Bedankt voor uw analyses Kasper! Die zijn heel erg interessant en helpen mij steeds in mijn keuzes.

  22 februari 2022
  • Die keuze kan ik ook voor je maken. Niet zo moeilijk

   22 februari 2022
   • Zeikerd

    22 februari 2022
   • Kaspertje kaspertje…..wat een analyse weer…je zou bijna denken dat je aan het shorten bent he. Maar bedankt voor de FUD en paniekzaaierij.

    22 februari 2022
   • nice 🙂

    22 februari 2022
 • Wim stop met drinken

  22 februari 2022
 • Zeker logisch verhaal
  Lange termijn komt t zeker goed

  22 februari 2022
  • Dat vind ik erg geruststellend…!

   24 februari 2022