Bitcoin analyse: nog maar één weerstand tot 50.000 dollar

Bitcoin zit in de lift! Sinds eind juli is de cryptocurrency met bijna 60 procent in waarde gestegen. Het geloof van een tweede run van deze bull market keert daardoor terug. Maar wat kunnen we op korte termijn van bitcoin verwachten? In deze analyse maken we gebruik van de lijnen van Fibonacci.

Fibonacci bepaalt de trend

We hebben goed nieuws, want volgens onze Italiaanse vriend Fibonacci is bitcoin nog maar één weerstand verwijderd van de magische grens van 50.000 dollar (42.609 euro). Dat is de oranje stippellijn op de grafiek hieronder.

Fibonacci was een Italiaanse wiskundige die een reeks natuurlijke getallen beschreef. Die reeks wordt in allerlei disciplines gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan film en fotografie, maar ook in de technische analyse.

We pakken de top van de allerhoogste bitcoin koers ooit, en nemen als bodem het laagste punt van juni. Dat zijn de grijze lijnen op de grafiek hierboven.

De gekleurde lijnen zijn afgeleid uit de verhoudingen van de Fibonacci-reeks en dienen als weerstanden en ondersteuningen. Op basis van die lijnen schetsen we onze twee verwachtingen: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

De eerste weerstand vinden we al snel, zo rond 47.500 dollar (40.475 euro). Dit is de donkergroene Fibonacci-lijn. Kijk je helemaal links op de grafiek, dan zie je dat deze lijn eind mei juist een belangrijk steunpunt was.

De volgende belangrijke prijs is 50.000 dollar (42.609 euro), de oranje stippellijn op de grafiek.

En gaan we verder naar boven? Dan vinden we een blauwe Fibonacci-lijn op 54.544 dollar (46.478 euro). Ook goed om in de gaten te houden, want boven deze prijs heeft bitcoin een totale marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar (een 1 met 12 nullen). Dit is een bijzondere mijlpaal, die bitcoin ook al eerder dit jaar heeft behaald.

We durven verder te dromen, want vanaf daar is er nog maar één weerstand: de allerhoogste koers van bitcoin ooit rond 65.000 dollar (55.386 euro).

Bearish 

Maar wat als bitcoin daalt? Dan is het eerste vangnet de 0.5-Fibonacci lijn op 43.114 dollar (36.734 euro).

Een daling daaronder betekent dat bitcoin steun vindt op 39.128 dollar (33.339 euro). En als we echt pech hebben, dan komt de rode Fibonacci-lijn op 34.701 dollar (29.567 euro) in zicht.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.