Analyse: bull flag kan Bitcoin naar 44.000 dollar helpen

Bitcoin had de smaak te pakken, maar sinds gisterenmiddag beweegt de cryptocurrency weer zijwaarts. Of is dit juist stilte voor de storm en gaat bitcoin ons verrassen met een flinke koersstijging? Lees hier onze verwachtingen.

Gemixte signalen

Kijken we naar de daggrafiek, dan zien we gemixte signalen. De bitcoin koers beweegt in een kanaal (tussen twee evenwijdige trendlijnen) naar beneden. Bij de onderste trendlijn zie je dat de koers lagere bodems maakt, terwijl de MACD-indicator juist een stijgende beweging laat zien. Dit verschil noem je ook wel divergentie, en deze vorm van divergentie is vaak een teken dat de dalende trend binnenkort eindigt. 

Maar wil bitcoin echt doorpakken, dan moet de koers ook door de bovenste trendlijn van het kanaal breken.

Is dit een bull flag?

Misschien kan een bull flag de koers daar wel bij helpen! Deze koersformatie zien we nu op de vieruursgrafiek. Deze bull flag kan bitcoin naar 44.000 dollar (36.123 euro) duwen.

De vorm van de bull flag zit al in de naam verpakt, als je goed kijkt zie je een vlag. De mast van de vlag is de linker oplopende blauwe lijn. Daarna beweegt de bitcoin koers zich in de vlag, tussen twee evenwijdige trendlijnen die naar beneden lopen. Breekt de koers uit de bull flag? Dan is het koersdoel zo groot als de mast van de vlag. In dit geval kunnen we een koers van ongeveer 44.000 dollar (36.123 euro) verwachten.

Wat verwachten we van bitcoin?

Gisteren las je dat bitcoin uit een dalende trendlijn was gebroken. Dat is de dunne dalende lijn op de grafiek hieronder. Wat gaat de koers de komende dagen doen? We schetsen twee verwachtingen: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bearish

Wat als bitcoin nu daalt? Dan kan de koers in eerste instantie ondersteuning vinden op de dalende trendlijn, rond 34.200 dollar (28.067 euro).

Zakt bitcoin verder weg, dan gaat de prijs terug naar 31.000 dollar (25.451 euro). Dit is de onderkant van het kanaal.

Bullish

Bereikt bitcoin de bovenkant van het kanaal, dan kan de koers naar 38.000 dollar (31.200 euro). Een uitbraak uit de bull flag betekent dat bitcoin naar 44.000 dollar (36.123 euro) zou kunnen gaan

Lukt het bitcoin om verder te groeien? Dan kunnen we ons opmaken voor 45.600 dollar (37.432 euro), de groene lijn op de grafiek.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.