Bitcoin analyse: deze indicator bepaalt toekomstige trend

In deze Bitcoin analyse bespreken we belangrijke prijsniveaus, zoals ondersteuningen en weerstanden. Aangezien de koers momenteel zijwaarts beweegt, is er weinig prijsactie te zien op korte termijn. Laten we daarom uitzoomen en de prijsniveaus op de dagelijkse grafiek in kaart brengen.

Op de grafiek van dit artikel staat elke candle voor één dag. Daarnaast bespreken we vandaag de Bull Market Support Band (BMSB), een indicator die ons kan vertellen of Bitcoin zich in een bull- of bearmarkt bevindt.

Welke belangrijke prijsniveaus liggen in het vooruitzicht?

In elke analyse sta ik stil bij de belangrijke prijsniveaus. Bij een opwaartse beweging zijn weerstanden van groter belang omdat deze niveaus de stijging kunnen remmen. Toch mag het belang van belangrijke ondersteuningsniveaus niet onderschat worden. Vaak zien we dat na een grote stijging de Bitcoin koers verschillende ondersteuningsniveaus test voordat deze verder beweegt naar boven. Zo zagen we ook de afgelopen dagen.

Graphical user interface, chart, histogram

Description automatically generated

BTC/USDT 1D

Bitcoin is sinds het begin van dit jaar in een opwaartse trend. De jaarlijkse kaars staat meer dan 38% in het groen, wat ertoe leidt dat het optimisme weer langzaam terugkeert in de cryptowereld. In de bovenstaande grafiek heb ik een groene lijn getekend. Deze was eerst een weerstandsniveau. Zoals je kunt zien in de eerste twee pijltjes, schoot de koers naar beneden na het testen van deze lijn. 

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat Bitcoin vorige week ook weerstand zou ondervinden van deze lijn. Maar zoals je ziet, schoot de koers hier doorheen en behoudt het nu dit niveau als ondersteuning (zie derde pijl). Dit is een heel positief teken.

Het is nu van groot belang dat de koers boven deze lijn blijft. Een nieuwe test van deze lijn rond de 22.500 dollar is zeer waarschijnlijk. De richting voor de koers in de komende dagen zal hierdoor worden bepaald. Als de ondersteuning groot genoeg is, kan vanaf daar een opwaartse beweging ingezet worden. Als de koers onder de ondersteuning schiet, kan het echter een rode week worden. De eerstvolgende ondersteuning ligt in dit scenario rond de 21.500 dollar.

Wat is de Bull Market Support Band?

De Bull Market Support Band (BMSB) is een veelgebruikte indicator onder analisten voor het bepalen of Bitcoin zich in een Bull- of Bearmarkt bevindt. Deze indicator bestaat uit een combinatie van twee andere indicatoren: de 20 Week SMA (Simple Moving Average) en de 21 Week EMA (Exponential Moving Average).

Bij de eerste indicator worden de afgelopen 20 weekkoersen opgeteld en wordt het gemiddelde genomen. Bij de tweede indicator gaat het om de afgelopen 21 weekkoersen, waarbij de meest recente weken meer gewicht hebben. Samen vormen deze indicatoren de Bull Market Support Band. Ook wel de Bear Market Resistance Band genoemd in een Bearmarkt.

Wat laat deze indicator ons zien?

In een eerdere analyse heb ik aangegeven dat we boven de indicator moeten uitkomen en deze vervolgens succesvol moeten testen als ondersteuning, willen we spreken van een bullmarkt.

BTC/USD 1W

In de grafiek hierboven zien we inderdaad dat de koers boven de Bull Market Support Band is geschoten. Dit is heel positief om te zien. Nu is het van groot belang om deze band terug te testen als ondersteuning. Het gaat er niet om of dat nu of volgende week gebeurt, maar het is van groot belang dat het gebeurt. Dit geeft namelijk een extra bevestiging dat de huidige stijging een blijvende beweging is.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

 


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Mooie uitleg over SMA, EMA en de Bull Market Support Band👍

    26 januari 2023