Bitcoin stabieler dan een vat ruwe olie, daalt slechts 6 procent, 7.400 dollar mogelijk

Bitcoin begon de week met een kater, de prijs daalde met ruim zes procent. Op dit moment is de waarde van bitcoin zelfs weer lager dan 7.000 dollar (6.500 euro). Daalt de koers deze week nog meer? Of blijft het bij de daling van gisteren?

Goed nieuws, bitcoin test de trendlijn

Je kijkt naar de bitcoinkoers van medio februari tot en met nu, elke rode en groene candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Vorige week schreven we dat de prijs uit een dalende trendlijn is gebroken. En dat is goed nieuws, want al sinds eind februari bevond bitcoin zich in een dalende trend. Elke keer wanneer de koers een poging deed de lijn te doorbreken (rode pijltjes), daalde de waarde alleen maar verder.

Het goede nieuws is nu dat bitcoin ondersteuning vindt op dezelfde trendlijn (groene pijl). In TA-taal wordt dit ook wel het testen van de trendlijn genoemd. Dat is positief, want dit testen kan een basis zijn voor een verdere prijsstijging.

Ondersteuning op voortschrijdend gemiddelde

Ook op een ander vlak ziet het er nog steeds goed uit voor bitcoin. Je kijkt naar de koers van januari tot en met nu, elke candle op de grafiek stelt een dag voor.

De rode lijn die door de grafiek loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen, of ook wel de 50-dagen Moving Average (MA). In de technische analyse wordt deze lijn vaak gebruikt als dynamische weerstand of ondersteuning.

De koers is gisteren dan wel met zes procent gedaald, maar toch vindt de prijs ondersteuning op de 50-dagen MA. Blijft deze ondersteuning standhouden, dan is dat een positief teken. De vorige keer dat bitcoin met overtuiging door de 50-dagen MA brak, was begin dit jaar. De koers steeg met ruim 40 procent, tot het hoogtepunt dit jaar van 10.500 dollar (9.700 euro).

Wat verwachten we van de koers van bitcoin?

Vanwege de ondersteuning op de trendlijn en op de 50-dagen MA hoeft de daling van gisteren dus niet erg te zijn. Maar we houden altijd rekening met twee scenarios: positief (bullish) en negatief (bearish). Zo ben jij op alles voorbereid de komende dagen!

Bullish
Stijgt bitcoin vanaf hier? Dan is de lichtgroene weerstand de eerste zone die de prijs opzoekt, op 7.400 dollar (6.800 euro). Breekt bitcoin ook daardoorheen, dan komt 7.800 dollar (7.200 euro) in zicht.

Bearish
Zakt de koers veel verder weg, dan wordt de oranje lijn de eerste ondersteuning. Sinds april is bitcoin namelijk niet meer onder 6.600 dollar (6.090 euro) geweest. Duikt de waarde ook onder de oranje lijn, dan zakt bitcoin terug naar de rode balk, 5.800 dollar (5.350 euro).

Altijd op de hoogte blijven van de bitcoin koers? Op deze pagina volg je altijd en overal live de koers:

Check live bitcoin koers


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.