Bitcoin analyse: de belangrijkste prijsniveaus

De afgelopen wekelijkse candle is 22% in het rood gesloten. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een grote angst heerst in de cryptomarkt. Moeten we nu voorzichtig zijn, of herhaalt de geschiedenis zich en zijn momenten van zulke grote onzekerheid en angst, de beste koopmomenten?

Niemand die het met zekerheid durft te zeggen. Daarom houden we het in deze analyse neutraal. We richten ons op de ondersteuningen en weerstanden die Bitcoin tegenkomt de komende weken. De hoofdvraag voor vandaag is: welke richting zal de koers kiezen, en welke levels zijn hierbij belangrijk?

Welke weerstanden kent Bitcoin?

Zoals ik vaak benoemd heb, was de groene box een enorm belangrijke ondersteuning de afgelopen maanden. De koers heeft de ondersteuning een heel aantal keer getest, en bijna 150 dagen ging dit vlekkeloos. Totdat er een grote rode candle tevoorschijn kwam, waar geen ondersteuning tegen opgewassen was. Een belangrijke ondersteuning waar de koers doorheen zakt, is vaak een grote weerstand in de toekomst. Vandaar dat de box in de grafiek hieronder nu een rode kleur heeft gekregen. 

BTC/USD 1D

Wanneer de koers een beweging naar boven maakt, dan zal Bitcoin zeker grote weerstand van deze box ondervinden. Het zal geen makkelijke opgave worden om dit level te heroveren als ondersteuning. Schiet de koers hier binnenkort toch doorheen en functioneert het weer als ondersteuning, dan ligt de volgende weerstand rond de 20.000 dollar. Het kan weken of zelfs maanden duren voordat een beweging als deze gerealiseerd wordt. Echter zal dit wel het begin kunnen inluiden van nieuwe hoogtes. 

Op dit moment zien we echter nog geen aanleiding voor een aanzienlijke beweging naar boven. Vandaar dat we ook zeker aandacht moeten geven aan de ondersteuningen.

Welke ondersteuningen zijn belangrijk? 

Bitcoin is nog steeds in een neerwaartse trend, dus nieuwe dieptepunten zijn altijd mogelijk. Om de belangrijke ondersteuningen in beeld te brengen, moeten we een heel stuk gaan uitzoomen. De prijsactie van een aantal jaar geleden is hierbij namelijk van groot belang. 

BTC/USD 1W

Het 13.800 dollar level is een heel belangrijke ondersteuning. Dit level wordt vaak benoemd bij het bepalen van een bodem voor Bitcoin. Enkele mooie stijgingen vanuit deze box zijn het minste wat we kunnen verwachten. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat door negatieve gebeurtenissen in de cryptomarkt de angst toeneemt, en dat de koers nog lager zakt. In dat geval is de onderste box in de grafiek hierboven cruciaal om vast te houden. 

De koers is echter nog lang niet op deze levels. Om de eerste grote ondersteuning te bereiken, zal de koers iets minder dan 20% moeten inleveren. En bij de box hieronder moet je denken aan een 40% daling. Vooral het 10.500 dollar level ligt nog mijlenver van ons bed, en het is dan ook heel goed mogelijk dat de koers dit level überhaupt nooit meer zal bereiken. Toch is het goed om je ervan bewust te zijn dat er grote ondersteuningen in het vooruitzicht liggen, mocht de neerwaartse trend voortzetten.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan het verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • bitcoin is te goedkoop , gewoon 25 % kopen nu van 16.500, 3.750 dollar en als zakt weer naar 10.000 -8000 25% ,2000/ 2500 en is er niks aan de hand voor nieuwe belegers. met inleg 5750 , en 0.5 btc alles boven . 11.500 dolar ongeveer winst , bij 20.000 koers , 10.000 , heb je 4250 winst . ik zet iedereen aan tot kopen , mag de justitie doen wat mij wil doe ik niks mij , blijf ik toch aanzetten tot kopen . want ik zelf sta veel slechter voor dan deze mogelijk fictieve nieuwe beleger . dat bedoel ik .

  15 november 2022
 • Indien de koers door de voorlopige bodem zakt, is er nog een groene box van 12000 tm 14000. dit was het hoogtepunt van 2015. indien deze support het ook begeeft hebben we nog een groot support rond 5000k. mocht er genoeg slecht nieuws zijn waardoor dit begeeft hebben we nog de zeer sterke support van 500 tm 1500k. dit was de openingskoers van bitcoin. hier zakt de koers niet zomaar doorheen. mocht dit ook niet houden tja dan hebben we nog het gebied rond de euro. hier verwacht ik zeker een bounce. mocht dit ook doorheen zakken, moeten we kijken naar het 0 gebied dit is een worst case scenario. Ik zeg niet dat het gebeurd, maar het is wel een scenario om rekening mee te houden. Mocht je deze comment bevallen, like het op mijn premium discord group

  15 november 2022
 • ja john , kom jij maar langs als je bevalt in turkije met je geld die je maakt bij je discourd , breng ik je uit eten , en dan naar de turkse bordeel
  enkel hoe lager de aankoop prijs , des te beter het is om je gemiddelde verlies te verlagen , als 1000 dollar is koop je 10 stuks , en bij waarde van 10.000 , heb je 100k . en zo kan je ook de eventueel je verlies goed maken , en toch maar stekker uit stroom uit 0 dollar , kijk als je detail , retail, start of fysieke winkel onderneming , of weet ik het wat ook 10 tot 40 k dollar euro verliezen , je investering . het is zuur maar ja . zo is het leven . en je leeft ook niet eeuwig om veel geld achter de hand te houden. mvg ( en als ikfailisiment 100% behaal lullen we ze toch uit bij de gerechtshof )ik wel .

  16 november 2022
 • Wat een geraaskal van die CPEMINTOKEN. Is dat soms een slechte vertaling vanuit een andere taal?

  Anderzijds ben ik het wel met hem eens dat het geen kwaad kan om te kopen als een koers flink is gedaald, Ik doe dat oook regelmatig. Als de koers dan weer 10 tot 20 % gestegen is, verkoop ik weer en dan wacht ik tot de koers weer voldoende gedaald is om terug te kopen. Door zo te handelen kun je meer winst maken dan alleen iets kopen en dan een jaar lang er niets mee doen.

  18 november 2022