Stap in 1 minuut over naar het voordeligste crypto platform

Voordelig én veilig starten met crypto
Koers

Bitcoin analyse: de bullrun is nog niet voorbij

Zolang Bitcoin boven de Bull Market Support Band blijft, kijk ik met een optimistische blik naar de koers. Deze indicator is namelijk heel belangrijk om de trend te bepalen. Als de koers erboven blijft, betekent dit dat Bitcoin zich in een opwaartse trend bevindt en we tot recordhoogtes kunnen stijgen. Op dit moment is de indicator relevanter dan ooit, dus daar wil ik mijn analyse mee beginnen. Daarnaast werp ik ook een blik op de dollargrafiek, waar we positieve ontwikkelingen zien. Tenminste, positief voor Bitcoin…

Bitcoin in een bullrun

Zoals ik zojuist benoemde, betekent het feit dat de koers van Bitcoin boven deze belangrijke indicator staat dat we nog steeds groene candles kunnen verwachten. Ondanks dat er de laatste dagen wat angst lijkt te zijn teruggekeerd op de markt, is dit niet nodig. De koers staat op dit moment boven de indicator en blijft ook nog steeds boven de 200 Week SMA, een indicator waar ik deze week over schreef.

Op de bovenstaande grafiek heb ik een mogelijk scenario geschetst. Uiteraard hoeft (en zal) dit niet precies op deze manier uitspelen, maar het gaat om de koersrichting. De verwachting is dat we de indicator vast blijven houden als ondersteuning, waarna de koers verder stijgt.  

Er zijn echter aanzienlijke weerstanden waar we mee te maken zullen krijgen. Denk hierbij aan de 36.200 en 43.000 dollar. Deze weerstanden zijn behoorlijk significant, en het is niet redelijk om te verwachten dat we er in één keer doorheen breken. Toch is er veel mogelijk als er voldoende kopers zijn.

De dollar ondervindt grote weerstand

Bij het bepalen van de komende trend van Bitcoin kijken we niet alleen naar de grafiek van Bitcoin zelf. Correlaties spelen ook een belangrijke rol, en een van de meest significante en bekende correlaties is de omgekeerde correlatie met de sterkte van de dollar: een zwakkere dollar resulteert in een sterkere Bitcoin. Dit is een gouden regel in cryptoland.

We pakken de grafiek erbij en zien al snel dat de dollarsterkte veel weerstand ondervindt van de zwarte lijn. Dit is echt een taaie weerstand en het lukt de koers maar niet om hierdoorheen te breken. Op dit moment bekijk ik twee scenario’s. Het eerste scenario houdt in dat de koers zijwaarts beweegt en uiteindelijk toch de weerstand doorbreekt (zwarte pijl). Het tweede scenario is dat de dollar zijn kracht verliest en de koers naar beneden duikt (rode pijl).

Zoals je wellicht begrijpt, geef ik de voorkeur aan het rode scenario. Koersgeschiedenis heeft namelijk aangetoond dat een dalende dollar gunstig is voor Bitcoin.

Deel
Alexander Casteleijn

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Recente artikelen

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit…

7 uur geleden

Crypto analyse: Ethereum maakt onverwachte stijging door weerstand

Afgelopen week maakten we nog een analyse, waarbij we vertelden dat Ethereum onder een vorig…

12 uur geleden

Vrijdag wordt een cruciale dag voor Bitcoin

Vrijdag belooft een cruciale dag te worden voor de Bitcoin koers, want dan verlopen er…

12 uur geleden

Breaking: Binance sluit exchange in Rusland

Binance heeft zijn vertrek uit Rusland aangekondigd en alles verkocht aan de nieuw gevormde cryptocurrency-exchange…

14 uur geleden

Analyse: vandaag gaat Bitcoin (BTC) stijgen, 26.700 dollar de top?

Bitcoin beweegt zijwaarts op een ondersteuning. Een stijging richting de weerstand van de 26.700 dollar…

15 uur geleden

Markt onder druk vanwege uitstellen Spot Bitcoin ETF

De SEC stelt opnieuw hun beslissing omtrent een Spot Bitcoin ETF uit, maar wordt daardoor…

15 uur geleden

Deze website is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor de Belgische website.

Direct op de hoogte van het laatste crypto nieuws?

Download de app