Bitcoin analyse: de koers daalt, een mooi koopmoment?

Sinds gisteren daalt de Bitcoin koers, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door het nieuws dat de SEC een rechtszaak aanspant tegen Binance wegens het niet naleven van de effectenwetgeving. Dit artikel gaat hier dieper op in. Logischerwijs heeft dit nieuws een negatief effect op de cryptomarkt, en de angst lijkt nog niet verdwenen. Toch staat de koers momenteel op een zeer belangrijk ondersteuningsniveau, waardoor het niet logisch is om te roepen om verdere koersdalingen.

Een doorbroken weerstand als ondersteuning

Als je de analyses en trends een beetje volgt, ben je waarschijnlijk bekend met het fenomeen dat een eerder doorbroken weerstand vaak verandert in een nieuw ondersteuningsniveau. Dat is precies wat we op dit moment zien gebeuren.

Eerder had de Bitcoin koers veel moeite om het prijsniveau van 25.000 dollar te doorbreken, maar in maart van dit jaar luktte dit toch. Sinds dat moment wordt Bitcoin verhandeld boven dit level en lijkt het als ondersteuning te functioneren.

Door de daling van de koers, komt deze ondersteuning wel in gevaar. Kan de koers dit niveau als sterke ondersteuning vasthouden, of gaat de koers verder dalen? Een vraag die moeilijk met zekerheid te beantwoorden is. Tot nu toe heeft de koers zich boven dit niveau weten te handhaven, waardoor we redelijkerwijs kunnen verwachten dat er een stijging zal plaatsvinden. Mocht dit scenario echter niet uitkomen, dan zal Bitcoin steun vinden rond de 21.600 en 18.500 dollar, zoals zichtbaar op de grafiek hierboven.

Bitcoin moet boven deze indicator blijven

Ik durf met zekerheid te stellen dat de 200 Week SMA een van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste, indicator is om de koerspositie van Bitcoin en andere activa te bepalen. In vorige bearmarkten heeft de koers keer op keer een bodem gevormd op deze lijn, terwijl de afgelopen bearmarkt juist veel weerstand ondervond van deze indicator.

De koers heeft zich toch boven die weerstand uit weten te werken en het blijft tot nu toe boven die lijn als ondersteuning. De recente daling van gisteren wil hier echter verandering in brengen. De koers staat op dit moment een stuk onder de lijn, wat geen goed teken is.

Laten we echter niet te snel conclusies trekken. De week is namelijk nog lang niet voorbij. Er is een grote kans dat Bitcoin de komende dagen stijgt en de week boven de indicator weet te sluiten. Daarvoor moet de koers boven de 26.400 dollar komen. Alleen op die manier kan de opwaartse beweging in stand blijven.

Conclusie

De daling van gisteren heeft de koers op een cruciaal punt gebracht. Er bestaat een goede kans dat de koers vanaf hier zal stijgen, mede dankzij de steun rond de 25.000 dollar. Ook vanwege de reden dat de koers boven de 200 Week SMA de week moet sluiten kunnen we een stijging verwachten. Daarom is er reden om optimistisch te zijn en groene candles te verwachten. Maar we moeten wel in gedachten houden dat als Bitcoin de week onder deze belangrijke indicator sluit, er meer rode candles zullen volgen.

Delen:

Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en is politiek actief op provinciaal niveau. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. Crypto kan verschil maken!

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.