Bitcoin nieuws

Bitcoin analyse: de opwaartse trend is nog intact

Er zijn alweer 7 nieuwe dagen voorbij. Daarom kunnen we vandaag terugblikken op de candle van afgelopen week. Wat kan deze ons vertellen over het koersverloop van bitcoin? Laten we naar de grafieken kijken.

Al 4 keer gefaald

Om te beginnen pakken we de dagelijkse grafiek erbij, waarbij elke candle 24 uur is. Hier kunnen we de opwaartse trend zien waar bitcoin op dit moment in zit. Zoals aangegeven met de blauwe boogjes, maakt de koers nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes.

Het enige dat een beetje zorgelijk is, is dat de koers van bitcoin al 4 keer heeft geprobeerd om de vorige hoogte te doorbreken, maar zonder succes. Dit vorige punt ligt op 24.668 dollar en daar is nog geen candle boven gesloten. En dit is wel nodig om verder omhoog te gaan.

Het zou dus één dezer dagen moeten lukken om de dagelijkse candle boven de 24.668 te krijgen. Als dat gebeurt kan de koers verder stijgen naar de volgende weerstand (de blauwe zone), naar een koers van ongeveer 28.000 dollar.

Mocht dit niet het geval zijn, dan is het alleen noodzaak dat de prijs niet onder de onderste oranje lijn komt (het vorige laagtepunt). Dit zou namelijk betekenen dat de koers een kleine neerwaartse trend tegemoet gaat, en dat zou ervoor kunnen zorgen dat bitcoin weer richting de all time high van 2017 beweegt (paarse zone). En tot zover de korte termijn visie.

3e van de laatste 20 candles

De candles op hogere tijdframes zijn het allerbelangrijkst, omdat ze op de lange termijn gebaseerd zijn. Daarom gaan we even kijken naar de wekelijkse candles, waarbij elke candle één week is.

Hier kunnen we zien dat de groene candle van afgelopen week niet slecht was. Bitcoin steeg in 7 dagen tijd 4,88%. Dit is niet de aller beste candle, maar hij staat op nummer 3 van de afgelopen 20 candles. Dit is weer even een verademing in een jaar dat veelal rood gekleurd was.

Deze positiviteit zou ervoor kunnen zorgen dat bitcoin de bovenste oranje lijn kan passeren. Als dat gebeurt is er – net als bij de dagelijkse grafiek – nauwelijks weerstand tot de blauwe zone. Het is dus belangrijk voor bitcoin om hier bovenuit te komen.

Daarnaast is op deze grafiek hetzelfde te zien aan de andere kant: mocht bitcoin onder de oranje lijn van 22.400 dollar komen, dan is de eerstvolgende weerstand pas weer bij de all time high van 2017.

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Satoshi Nakamoto koos voor Bitcoin en niet voor Netcoin

Vlak voor de start van bitcoin.org, registreerde Satoshi Nakamoto het webdomein netcoin.org. De pseudonieme bedenker…

12 uur geleden

Waarom zien metaverse graphics er zo slecht uit?

Op dit moment worden er games gemaakt die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. We…

14 uur geleden

Dit is hoe bitcoin energie-neutraal kan worden binnen twee jaar

Het groeiende energieverbruik van Bitcoin lijkt in het kader van de ontluikende klimaatcrisis een gigantisch…

18 uur geleden

Algorand stijgt 30% door samenwerking FIFA voor NFT’s van WK voetbal in Qatar

Algorand heeft bekend gemaakt dat zij de officiële NFT's hosten van het WK voetbal in…

21 uur geleden

Libanon illustreert noodzaak voor bitcoin, crypto en stablecoins

De 28-jarige Libanese Sali Hafiz is op de vlucht voor de politie. De bank gaf…

2 dagen geleden

Investeringslegende verwacht diepere bodem voor financiële markten

Investeringslegende Ray Dalio is ervan overtuigd dat de zwaarste periode van de bearmarkt nog moet…

2 dagen geleden