Bitcoin analyse: dit is de laatste support tot 20.000 dollar

Het gaat hard met bitcoin, en helaas de verkeerde kant op. Het is pas één keer ooit voorgekomen dat bitcoin 6 weken achter elkaar rood was. Deze week zou dat record verbroken kunnen worden. Laten we naar de koersen kijken.

Trendlijn gebroken

Om te beginnen kijken we naar de dagelijkse grafiek, waarbij elke candle 1 dag is. Daar kunnen we zien dat bitcoin flink verder daalde na het breken van de trendlijn. In mijn vorige analyse waarschuwde ik hiervoor, en helaas is dit scenario uitgekomen.

Op dit moment zit de koers bijna weer op 32.000 dollar. De koers heeft namelijk een support gevonden rond dezelfde plek waar het laagtepunt van 2021 was. Helaas is dit eerder slecht dan goed, want deze support is al vaker aangeraakt.

Raken de kopers op?

De reden waarom de prijs steeds terug omhoog wordt gedrukt op deze plek, is omdat er meer kopers zijn dan verkopers. Echter, het aantal kopers raakt ooit op. Als dat op deze plek gebeurt zal dat niet positief uitpakken voor bitcoin. Dit is namelijk de laatste support tot een bitcoin koers van 20.000 dollar (18.940 euro) – bij de all time high van december 2017.

Dat kunnen we het beste zien op bovenstaande grafiek. Op dit moment wordt de prijs teruggedrukt op de blauwe zone, maar als die zal falen, is er geen support waar bitcoin tot rust kan komen. In ieder geval niet tot 20.000 dollar. Ik weet dat dit een beetje doemdenken is, maar het is goed om meerdere scenario’s te overzien.

Kansberekening

Omdat deze analyse erg negatief is – ik heb helaas geen keus – moeten we ook een beetje positief kijken naar de koers; het is nog nooit voorgekomen dat bitcoin 6 weken achter elkaar rood kleurde. Hoe is dit positief? Dat zal ik je uitleggen.

In bovenstaande grafiek is de laatste keer weergeven dat bitcoin 6 weken achter elkaar rood kleurde; in de nazomer van 2014. Het is tot nu toe niet mogelijk geweest om daar een zevende week aan vast te plakken. En omdat dit nog nooit gebeurd is, is het ook aannemelijk dat dat deze week niet zal gebeuren.

Helaas is dit geen garantie dat bitcoin daadwerkelijk groen wordt, maar omdat de kans zich nog nooit heeft voorgedaan, is het logisch om deze aanname te maken. Hiermee zouden we – in ieder geval voor één week – even naar adem kunnen happen.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Beste,

  Altijd mooi om proberen te duiden waar het heen zal gaan.
  Lijntjes trekken,kleurtjes erbij,al dan niet weerstanden zien.
  Wanneer geven de “analisten” het een keer op?
  Ze blijven maar doorgaan met koffiedik kijken.
  Hoor niks meer van die lieden die ooit riepen dat het naar de 100.000 zou gaan.
  Mooie praatjes, zichzelf heel belangrijk vinden,dat is het.
  Heb er nooit in geloofd,en dat is naar goed ook.
  Vriendelijke Groet,

  11 mei 2022
 • Ik geloof er nog altijd in. Gaat naar 100000. Mij stock to flow model zit er nooit naast!

  11 mei 2022
 • Stf model….plan b….misschien tijd voor een plan c in plaats van al dat gezwets. 90% bs. Ga werken voor je centen ipv slechte verhalen plaatsen waar niemand iets aan heeft

  11 mei 2022
 • Amen André 🙏 je neemt de woorden uit de mond. Niemand maar dan ook niemand weet waar hij elke dag naartoe gaat gaan. Ze mogen nog zoveel lijntjes tekenen als ze willen..

  11 mei 2022
 • Dat de koers van bitcoin ooit 100000 zal bereiken lijkt mij een quasi zekerheid. De vraag is echter of dit nog in dit mensenleven zal zijn. Het is nogal duidelijk dat de koers meer en meer de algemene trend van de traditionele beursindexen volgt, hetgeen niet onlogisch is na zijn eigen beursintroductie. Het is dan ook de reinste onzin dat bitcoin of eender welke crypto een garantie zou bieden tegen de intussen torenhoge inflatie. De koers zal, net als de andere traditionele koersen de komende maanden, wie weet misschien wel een jaar of meer, blijven dalen. Voor wie er nog aan mocht twijfelen, er is een regelrechte crash van de beurskoersen aan de gang die nog lang niet is afgelopen en die in niets te vergelijken is met voorgaande zogenaamde crashes.

  12 mei 2022
 • De koers van crypto’s steunt op 2 peilers:
  – Hoop
  – Hebzucht
  Daar zit nu de crux. De hebzucht is een vrij stabiele factor. Hoop is de drijvende kracht achter koersontwikkeling.

  Een erg onzekere factor die heel snel door veel verschillende factoren beinvloed kunnen worden. Deze sentimenten zijn niet heel goed te voorspellen. Maar in zijn algemeenheid kun je wel stellen dat de hoop op een goed rendement op de korte termijn afneemt.

  Inhoudelijk wat betreft de analyse. Een statistische analyse dat de kans groot is dat na 6 weken daling , de koers weer zal stijgen is gebaseerd op niets. Koersen worden bepaald door andere zaken. Wat wel een rol zou kunnen spelen is dat de hoop op winst toeneemt en dat die de koers optrekt.

  Als je in het casino speelt op rood of zwart en de tafel heeft 10 keer na elkaar rood gegeven is de kans Dat het balletje de volgende keer eindelijk zwart valt nog steeds maar 50% (ik neem de 0 ff niet mee)

  12 mei 2022